
Існує безліч рецептів яблучного пирога, але цей, безсумнівно, вам повинен сподобатися. Пиріг вологий, сочний і оригінальний, що робить його особливим на смак, передають Патріоти України.
Інгрідієнти:
Для тіста
- 200 г вершкового масла
- 3 жовтки
- 150 г цукру
- 3 ст. л. сметани
- 1/3 ч. л. солі
- 1 ч. л. розпушувача
- 400 г борошна
Для начинки
Верх
Як приготувати:
- Борошно просіяти, додати сіль і розпушувач.
- Борошно і вершкове масло розтерти до крихкого стану, додати цукор, перемішати.
- додати в цю масуу сметану і жовтки, швидко все змішати і сформувати з тіста шар. Залишити на 1 годину в холодильнику.
- Духовку розігрити до температури 180-200 градусів, форму для випічки змазати маслом і застелити пекрським папером.
- Зробити начинку. Яблука натерти на великій тертці, додати цукор і все перемішати.
- Охолоджене тісто викласти в роз’ємну форму і сформувати в ній бортики із тіста.
- Зверху викласти яблучну начинку.
- Випікати приблизно 15-20 хв.
- Поки печеться пиріг, білки збити з цукром у міцну піну.
- Дістати пиріг та покрити його білковою масою, поверх білків виделкою нанести узор.
- Випікати пиріг ще 20 хвилин при 180-200 градусів. Слідкуйте щоб не пригоріли білки.
Яблучний пиріг готовий! Смакуйте із задоволенням!
Ви помічали, що з часом мед у банці стає твердим і його важко набрати ложкою? Це зовсім не означає, що він зіпсувався! Професійний пасічник Войцех Марговничи розповідає, чому мед кристалізується, які сорти застигають швидше, як правильно зберігати мед ...
Те, що і коли ми їмо, суттєво впливає на наше здоров’я та самопочуття. Засинаючи з переповненим шлунком, ми прокидаємось менш відпочилими. Деякі продукти, з’їдені ввечері, створюють додаткове навантаження на організм, викликають набряки та уповільнюють...