Це така смакота! Як правильно готувати квашену капусту, щоб вона була хрусткою та смачною - ділимося рецептом

Білокочанна капуста - один з найбюджетніших, смачних та корисних овочів, які можна використовувати для приготування салатів, голубців, супів та борщу. Ще вона ідеально підходить для засолювання, передають Патріоти України.

Кулінарка Оксана поділилася в Instagram рецептом смачної квашеної капусти з кмином, морквою та спеціями.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 1/2 шт.
  • Сіль – 24 г
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.
  • Перець запашний – 1 шт.
  • Кмин – дрібка
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Цукор – 5 г

Спосіб приготування:

1. Капусту наріжте дрібно, перекладіть у велику миску, щоб було зручно перемішати.

2. Додайте сіль, цукор, перець, моркву і добре перемішайте.

3. Туди ж додайте кмин, лавровий листок й знову вимішайте.

4. Накрийте тарілкою та поставте під прес на 3 дні. Обов'язково потрібно перемішувати капусту, щоб вона не гірчила і мала приємний смак та запах.

5. Після цього перекладіть капусту в банку і зберігайте в холодному місці.

А ви це знали? Чому не можна віджимати пакетик чаю

п’ятниця, 14 листопад 2025, 12:15

Заварюючи пакетик чаю, багато хто намотує нитку на ложку, щоб віджати його. Роблять це часто чисто автоматично, навіть не замислюючись - хтось не хоче, щоб добро пропадало, хтось - щоб підтікав пакет зі сміттям. Але так робити не варто, пише ukr.media,...

Лише кілька крапель - і старий жир зникне! Простий трюк для кухонної витяжки

п’ятниця, 14 листопад 2025, 11:45

Кухонна витяжка - незамінна річ у кожному домі, але з часом вона накопичує жир і пил. На щастя, очистити її можна без зайвого зусилля - достатньо кількох крапель простого засобу, передають Патріоти України. Фахівці радять регулярно протирати витяжку во...