Це така смакота! Як правильно готувати квашену капусту, щоб вона була хрусткою та смачною - ділимося рецептом

Білокочанна капуста - один з найбюджетніших, смачних та корисних овочів, які можна використовувати для приготування салатів, голубців, супів та борщу. Ще вона ідеально підходить для засолювання, передають Патріоти України.

Кулінарка Оксана поділилася в Instagram рецептом смачної квашеної капусти з кмином, морквою та спеціями.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1 кг
  • Морква – 1/2 шт.
  • Сіль – 24 г
  • Перець чорний горошком – 4-5 шт.
  • Перець запашний – 1 шт.
  • Кмин – дрібка
  • Лавровий лист – 1-2 шт.
  • Цукор – 5 г

Спосіб приготування:

1. Капусту наріжте дрібно, перекладіть у велику миску, щоб було зручно перемішати.

2. Додайте сіль, цукор, перець, моркву і добре перемішайте.

3. Туди ж додайте кмин, лавровий листок й знову вимішайте.

4. Накрийте тарілкою та поставте під прес на 3 дні. Обов'язково потрібно перемішувати капусту, щоб вона не гірчила і мала приємний смак та запах.

5. Після цього перекладіть капусту в банку і зберігайте в холодному місці.

Неприємний запах із посудомийки? Один шматочок лимона - і проблема зникне назавжди

вівторок, 14 жовтень 2025, 9:15

Неприємний запах із посудомийки, жирний наліт на тарілках навіть після гарячого циклу? Не поспішайте звинувачувати мийний засіб. Найчастіше проблема в самій машині - вона просто потребує очищення. І зовсім не обов’язково купувати дорогі хімічні засоби....

Нам брехали? Гіркий шоколад не корисніший за молочний, - дослідження

вівторок, 14 жовтень 2025, 8:45

Усе, що ми знали про користь темного шоколаду, виявилося звичайним маркетингом. Як з’ясувало видання The Economist, твердження про те, що гіркий шоколад допомагає серцю та знижує тиск завдяки високому вмісту флаванолів - лише напівправда, передають Пат...