Це така смакота! Як приготувати капустяний пиріг без духовки і без замісу тіста

Простий рецепт соковитого капустяного пирога, який можна приготувати на звичайній сковорідці і обійтися не тільки без випічки в духовці, але і без замішування тіста. Замість нього можна використовувати тонкий лаваш. Це зручно, швидко і дуже смачно, передають Патріоти України.

Інгредієнти для сковорідки 28 см:

  • Капуста – 800 гр
  • Лаваш – 125 гр (1 лист)
  • Помідори – 1 шт.
  • Болгарський перець – 1/2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Петрушка – за смаком
  • Яйця – 3 шт.
  • Молоко – 100 мл
  • Сіль, каррі, паприка – за смаком
  • Соняшникова олія для смаження

Покроковий процес приготування:

Оскільки пиріг буде капустяний, то звичайно, для початку потрібно нашаткувати капусту. Капусти має бути багато. Фактично це навіть більше не начинка, а основна складова пирога.

Інших складових так званої начинки можна взяти в будь-якій кількості і складі. Це справа смаку. У цьому рецепті використовується ріпчаста цибуля, болгарський перець і помідори, які потрібно нарізати невеликими шматочками.

А також сюди відмінно підходить морква і будь-яка зелень. Моркву можна натерти на великій тертці, а зелень (в даному варіанті петрушка) просто подрібнити.

Далі смажити на сковорідці на олії цибулю, додати моркву, перець, помідори і капусту, посолити і заправити будь-якими спеціями за смаком (в рецепті паприка і каррі). Все злегка обсмажити на досить сильному вогні близько 1-2 хвилин, щоб капуста стала м’якша.

Залишити начинку остигати, а в цей час підготувати заміну тіста. Це буде звичайний тонкий лаваш, який потрібно нарізати тонкою соломкою.

Перекласти соломку з лаваша в глибоку миску і приготувати заливку. В окремій ємності змішати яйця з молоком, посолити і злегка збити до однорідності віночком або просто виделкою. Далі просто залити цією сумішшю лаваш, поки нічого не перемішуючи.

Викласти до лаваш остиглу капусту. Додати нарізану зелень. І просто все перемішати ложкою. Занадто довго процес не затягувати. Лаваш швидко розмокає і потрібно, щоб він не розчинився повністю, а зберігся у вигляді смужок.

Залишилося зовсім небагато, просто посмажити капусту з лавашем на великій сковорідці під кришкою. Сковорідку потрібно рясно змастити олією (і дно, і стінки). Олію не шкодувати. Капуста її “любить” і крім того з великою кількістю олії пиріг не прилипне до дна і його буде легко перевертати. Викласти капусту, добре прим’яти і сформувати рівний край лопаткою або ложкою. Накрити сковорідку кришкою, виставити вогонь трохи нижче середнього і смажити близько 10-12 хвилин.

Коли низ підрум’яниться, а це можна перевірити обережно піднявши край, зняти кришку, накрити великою плоскою тарілкою і перевернути пиріг на неї. Відразу змастити олією дно сковорідки ще раз і викласти капусту іншою стороною. Капуста зісковзує з тарілки зовсім без проблем.

Знову накрити сковорідку кришкою і смажити ще 10-12 хвилин на такому ж вогні до рум’янцю другої сторони. Готовий пиріг перекласти на тарілку і посипати зверху зеленою цибулею або будь-якою іншою зеленню за смаком. Перекладається він теж дуже легко, просто зісковзує через край сковороди. Або можна ще раз скористатися додатковою тарілкою і двічі перевернути його з однієї тарілки на іншу.

Пиріг з капусти і лаваша виходить дуже соковитий, ніжний і м’який. Він прекрасно тримає форму, так що нарізати його на порції не складає труднощів. Подавати його можна зі сметаною або просто в чистому вигляді з зеленню і цибулею. Це дуже смачно і найголовніше швидко, просто, без клопоту з тістом і без духовки.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...