Це така смакота! Як швидко запекти картоплю у шкірці - виходить дуже м'якою і соковитою

Для того, щоб смачно запекти картоплю, зовсім не обов'язково її чистити і нарізати на шматочки. Якщо залишити овоч у шкірці - він буде дуже м'яким всередині та соковитим. Потрібно лише придавити картоплини горнятком, передають Патріоти України.

Ідея приготування запеченої картоплі в шкірці нашвидкуруч опублікована на сторінці фудблогерки Олени з ніком cookingе_by_elena в Instgaram.

Інгредієнти:

  • картопля – 8 шт
  • олія – 1.5 ст.л + парика копчена і сіль по 1 ч. л.

Інгредієнти для соусу:

  • корнішони – 30 г
  • часник – 2 зубчика
  • соєвий соус – 1 ст. л
  • сметана (10-15%) – 5 ст.л

Спосіб приготування:

1. Варимо картоплю в підсоленій воді до м’якості (приблизно 20-25 хвилин).

2. Деко застеляємо пергаментом, викладаємо картоплю і давимо її горнятком (можна змастити дно олією, так менше прилипатиме), треба, щоб вона вся була плоска.

3. У маленькій ємності замішуємо олію+сіль+паприку, змащуємо зверху картоплю, відправляємо в розігріту духовку до 220 градусів на 25-30 хвилин.

4. Для соусу, дрібно нарізаємо корнішони (маленькі огірочки з банки), часник, сметану та соєвий соус. Змішуємо всі інгредієнти в ємності для подачі.

Чи потрібно в деруни додавати яйця та борошно - секрети досвідчених господинь

субота, 28 січень 2023, 9:18

Деруни - дуже проста страва, яку може приготувати кожна господиня. Ця страва так і манить своїм ароматом та хрусткою скоринкою. Основний інгредієнт для цієї страви знайдеться на кожній кухні - це картопля. Також не слід забувати і про цибулю, яка допом...

Це така смакота! Як приготувати соковиті курячі стегна - варіант нашвидкуруч

субота, 28 січень 2023, 7:48

Стегна - це дуже м'ясна частина курячої тушки. Тому вони ідеально підходять для запікання. А для соковитості і хрусткої скоринки варто приготувати маринад, соус, а також додати овочі, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих стег...