Це така смакота! Як смачно приготувати курячі гомілки на обід - м'ясо вийде дуже м'яким

Курячі гомілки досить швидко готуються, тому ідеально підходять для обіду. Але не варто пересушувати їх в духовці. Краще протушкувати м'ясо просто на сковорідці, передають Патріоти України.

Ідея приготування курячих гомілок у вершковому соусі опублікована на сторінці фудблогерки Анни з ніком anna.demirel вInstagram. Для ситності можна додати гриби.

Інгредієнти:
  • курячі ніжки – 6 шт
  • бульйон – 500 мл (будь-який)
  • вершки 35% – 80 г
  • шампіньйони – 150 г
  • вершкове масло – 30 г
  • оливкова олія – 10 г
  • гірчиця – 1 ст.л.
  • часник – 3 зубчика
  • спеції – тим’ян, а також будь-які улюблені
  • сіль

Спосіб приготування:

1. Курячі ніжки помити і просушити паперовим рушником.

2. На розігріту сковорідку викласти вершкове масло і оливкову олію, а потім ніжки.

3. Смажити до золотистої скоринки по 10 хвилин з кожного боку (загалом 20 хвилин).

4. Посмажені ніжки відкласти.

5. Печериці порізати на 4 частини, кожну покласти в цю ж сковорідку і посмажити гриби.

6. Пізніше додати часник, далі налити бульйон.

7. Довести до кипіння, додати гірчицю, вершки, спеції і сіль.

8. Постійно помішуючи, варимо соус хвилин 10 до легкого загущення.

9. Потім готовий соус викласти у форму, далі курячі ніжки і присипати зверху тим‘яном і запікати у розігрітій духовці за температури 175 градусів 15 хвилин.

А ви це знали? Що означає зелене кільце навколо жовтка

п’ятниця, 19 грудень 2025, 9:59

Яйця круто - досить поширений вибір, наприклад, для сніданку. Після варіння, очищення та розрізання яйця навпіл ми іноді помічаємо зеленувате кільце навколо жовтка. Це виглядає не дуже апетитно, але це не означає, що яйце неїстівне. Їх цілком безпечно ...

Це така смакота! Соковита буженина зі свинини, яка завжди вдається

п’ятниця, 19 грудень 2025, 8:43

Домашня буженина може прикрасити будь-який святковий стіл. Її можна запікати у духовці або готувати в окропі. На сайті УНІАН поділилися класичними рецептами буженини, передають Патріоти України. Буженина у фользіІнгредієнти:Окіст свинячий — 1 кгЧасник ...