Необхідні продукти:
- Картопля – 10-12 шт.
- Сіль – 1 ч.л. (з гіркою)
- Розмарин – 1 ч.л.
- Соняшникова олія – 3 ст.л.
- Вершкове масло – 3 ст.л.
- Лід – 200 гр.
- Вода крижана – 2 літри
- Чорний перець – за смаком
Покроковий процес приготування картоплі
Картоплю чистимо, якщо велика розрізаємо.
Кладемо в каструлю, заливаємо крижаною водою і ще кладемо лід.
Додаємо сіль і залишаємо картоплю в крижаній воді обов’язково постояти 5-7 хвилин.
А ось і сам секрет: така процедура, допоможе вивести крохмаль з картоплі і скоринка в такому випадку буде хрусткою, а серединка м’яка.
Тепер ставимо на вогонь, накип знімаємо. Варимо як закипить рівно 3 хвилини.
Знімаємо і відразу зливаємо воду.
На деко кладемо спеції, часник, олію соняшникову.
Кладемо картоплю, вершкове масло і ставимо в духовку.
Навіть перевертати не потрібно, картопля сама рум’яниться зверху.
Тепер дістаємо і перемішуємо. Смачного!