Це така смакота! Картопля в духовці з хрусткою скоринкою і м’яка всередині

Сьогодні хочемо поділитися з вами рецептом картоплі в духовці з хрусткою скоринкою, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • Картопля – 10-12 шт.
  • Сіль – 1 ч.л. (з гіркою)
  • Розмарин – 1 ч.л.
  • Соняшникова олія – 3 ст.л.
  • Вершкове масло – 3 ст.л.
  • Лід – 200 гр.
  • Вода крижана – 2 літри
  • Чорний перець – за смаком

Покроковий процес приготування картоплі

Картоплю чистимо, якщо велика розрізаємо.

Кладемо в каструлю, заливаємо крижаною водою і ще кладемо лід.

Додаємо сіль і залишаємо картоплю в крижаній воді обов’язково постояти 5-7 хвилин.

А ось і сам секрет: така процедура, допоможе вивести крохмаль з картоплі і скоринка в такому випадку буде хрусткою, а серединка м’яка.

Тепер ставимо на вогонь, накип знімаємо. Варимо як закипить рівно 3 хвилини.

Знімаємо і відразу зливаємо воду.

На деко кладемо спеції, часник, олію соняшникову.

Кладемо картоплю, вершкове масло і ставимо в духовку.

Навіть перевертати не потрібно, картопля сама рум’яниться зверху.

Тепер дістаємо і перемішуємо. Смачного!

Всі проситимуть ще! Цей простий трюк перетворить кукурудзу на "зірку" вашого барбекю

четвер, 10 липень 2025, 19:05

Літній BBQ у самому розпалі, а класична кукурудза на качані вже набридла? Шеф-кухар Том Бейтмен поділився секретом, як зробити цей жовтий овоч набагато смачнішим і оригінальнішим - замість варіння наріжте качан "реберцями", приправте і обсмажте. Це лег...

Смак приємно вразить! Один інгредієнт зробить запечену рибу в духовці неймовірно смачною

четвер, 10 липень 2025, 11:14

Запечене філе тріски - популярна вечеря у багатьох родинах, адже готується швидко та просто. Але якщо ви хочете підняти її смак на новий рівень, достатньо додати лише один інгредієнт, передають Патріоти України. Відомий кулінарний блогер Rasa Malaysia ...