Пропонуємо найвдаліший рецепт картопляних зразів з м'ясом, зазначають Патріоти України.
1. Відварити картоплю прямо в шкірці (в мундирі). Рекомендую саме не чистити картоплю, а варити її в мундирі, щоб у ній після варіння залишилося більше клейковини, при цьому знадобиться менше борошна та працювати з тістом буде легше.
2. Нарізати дрібно цибулю і обсмажити її на олії до легкої рум'яності і потім додати шматочок вершкового масла.
3. Відварене м'ясо нарізати на шматочки і пропустити через м'ясорубку.
4. Обсмажену цибулю перемішати з м'ясом. Посолити і поперчити за смаком.
5. Почистити відварену картоплю від шкірки.
6. Картоплю потрібно добре стовкти в пюре за допомогою картоплем'ялки і посолити за смаком і додати 1 яйце. Додати борошно і добре вимішати тісто руками.
7. Тісто та начинка готові. Тепер сформуємо зрази. Для цього ложкою набираємо тісто і перекладаємо на долоню, робимо долонями круглу кульку з нього, прокочуємо між долонями, щоб ущільнити наше тісто. Якщо тісто липне до рук – додайте на руки трохи борошна.
8. Потім розплющимо між долонями тісто у вигляді круглого коржа і кладемо начинку на цей коржик - стільки, скільки поміститься. Защипуємо краї, якби ми ліпили пиріжок або вареник. Потім згладимо защиплені краї, знову прокатавши коржик з начинкою між долонями. Сформувати можна будь-яку форму зрази - овальну або круглу.
9. Викласти зрази на розігріту сковороду з олією та обсмажити на середньому вогні до рум'яної скоринки по кілька хвилин з кожного боку.
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...