Це така смакота! Ледачі пельмені "Трояндочки" в сметанному соусі на сковороді

Ледачі пельмені "Трояндочки" - просто, соковито і дуже смачно, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Кип’яток – 150 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.

Для начинки

  • Куряче філе – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сметана 20% – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 2 щіпки
  • Сушений часник – 0.5 ч.л.

Як приготувати домашні пельмені троянди на сковороді

У глибоку миску просійте борошно. Відкладіть 2 столові ложки із загальної маси для замісу тіста. Влийте в борошно рослинну олію.

Влийте в миску кип’яток і швидко ложкою перемішайте тісто. Залиште хвилин на 5, щоб воно трохи охололо.

У тепле тісто вбийте яйце, додайте сіль. Перемішайте.

Викладіть тісто з миски на робочу поверхню, присипте двома столовими ложками борошна, які ми відклали. Замісіть м’яке, еластичне тісто.

Загорніть тісто в пакет, залиште на столі “відпочити” хвилин на 20-30.

Куряче філе пропустіть через м’ясорубку, посоліть і поперчіть.

Цибулю і моркву очистіть. Цибулю наріжте невеликим кубиком, моркву натріть на тертці.

Обсмажте овочі до м’якості на рослинній олії.

Додайте сметану. Відкладіть в сторону.

Тісто розкачати в тонкий пласт.

На поверхні тіста розподіліть тонким шаром курячий фарш.

Скрутіть в рулет.

Наріжте рулет на невеликі шматочки.

Овочі посоліть, поперчіть, додайте часник.

Влийте воду і встановіть рулетики з фаршем вертикально на невеликій відстані один від одного.

Доведіть соус до кипіння, зменшіть нагрів до мінімуму і тушіть пельмені під кришкою до готовності.

Ледачі пельмені “Трояндочки” на овочевій подушці готові!

Страву подавайте теплою. Найсмачніше зі сметаною і свіжою зеленню.

А ви це знали? Чим можна замінити рис при приготуванні голубців

субота, 7 червень 2025, 17:10

Рис здається незамінним компонентом, без якого неможливо уявити класичні голубці. Крупа чудово вбирає м’ясний сік і робить страву більш гармонійною та збалансованою. Проте будь-якій господині часом хочеться відійти від класичної рецептури, спробувавши ...

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...