Це така смакота! Ледачі пельмені "Трояндочки" в сметанному соусі на сковороді

Ледачі пельмені "Трояндочки" - просто, соковито і дуже смачно, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 300 г
  • Кип’яток – 150 мл
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 0.5 ч.л.

Для начинки

  • Куряче філе – 600 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Олія – 2 ст. л.
  • Сметана 20% – 1 ст.
  • Вода – 1 ст.
  • Сіль – 0.5 ч.л.
  • Чорний мелений перець – 2 щіпки
  • Сушений часник – 0.5 ч.л.

Як приготувати домашні пельмені троянди на сковороді

У глибоку миску просійте борошно. Відкладіть 2 столові ложки із загальної маси для замісу тіста. Влийте в борошно рослинну олію.

Влийте в миску кип’яток і швидко ложкою перемішайте тісто. Залиште хвилин на 5, щоб воно трохи охололо.

У тепле тісто вбийте яйце, додайте сіль. Перемішайте.

Викладіть тісто з миски на робочу поверхню, присипте двома столовими ложками борошна, які ми відклали. Замісіть м’яке, еластичне тісто.

Загорніть тісто в пакет, залиште на столі “відпочити” хвилин на 20-30.

Куряче філе пропустіть через м’ясорубку, посоліть і поперчіть.

Цибулю і моркву очистіть. Цибулю наріжте невеликим кубиком, моркву натріть на тертці.

Обсмажте овочі до м’якості на рослинній олії.

Додайте сметану. Відкладіть в сторону.

Тісто розкачати в тонкий пласт.

На поверхні тіста розподіліть тонким шаром курячий фарш.

Скрутіть в рулет.

Наріжте рулет на невеликі шматочки.

Овочі посоліть, поперчіть, додайте часник.

Влийте воду і встановіть рулетики з фаршем вертикально на невеликій відстані один від одного.

Доведіть соус до кипіння, зменшіть нагрів до мінімуму і тушіть пельмені під кришкою до готовності.

Ледачі пельмені “Трояндочки” на овочевій подушці готові!

Страву подавайте теплою. Найсмачніше зі сметаною і свіжою зеленню.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...