Це така смакота! Незаслужено забутий рецепт риби "під маринадом" - так готували наші бабусі

Рецепт "риби під маринадом" колись був дуже популярним, але тепер про нього незаслужено забули. Але ж це просто і неймовірно смачно. Як рибку можна взяти хек, минтай, нототенію, тріску і інші подібні види. Рецептом і секретами готування поділилася знаменита блогерка Alina FooDee, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Риба - 400-500 г
  • Морква - 1 шт.
  • Цибуля - 1 шт.
  • Борошно - 2-3 ст. л.
  • Томатна паста - 1-2 ст. л.
  • Вода - 200-300 г
  • Лавровий лист - 1 шт.
  • Чорний перець горошком - 4-5 шт.
  • Запашний перець горошком - 2-3 шт.
  • Цукор - за смаком
  • Сіль - за смаком
  • Оцет або лимонна кислота - за смаком

Покрокове приготування страви

Видаліть плавники і нутрощі у риби. Наріжте на порційні шматочки. Посоліть і залиште на 5 хвилин. Обваляйте рибу в борошні і обсмажте на олії до повної готовності. Як альтернатива обсмажуванню можна відварити рибу до готовності, видалити кістки.

Цибулю наріжте на четвертинки, моркву натріть на крупній тертці.Цибулю обсмажте до прозорості, додайте моркву, обсмажте ще 2-4 хвилини, додайте томатну пасту, воду, лавровий лист, чорний перець і запашний перець. Накрийте кришкою, тушкуйте 15-20 хвилин на маленькому вогні. Шматочки риби викладіть в лоточок або на блюдо, залийте зверху гарячим маринадом, залиште маринуватися на 2-3 години.

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...

Повільно вбиває! Це найгірша закуска для вашого серця

вівторок, 23 грудень 2025, 18:10

Кардіологи попереджають: картопляні чіпси - це не просто калорійна закуска, а серйозна загроза для серцево-судинної системи, передають Патріоти України. Навіть запечені чіпси не є безпечним варіантом — вони все одно містять багато рафінованих вуглеводі...