Це така смакота! Перевірений рецепт смачного грушевого варення з лимоном

Груша — соковитий солодкий фрукт, наповнений поживними речовинами. При цьому груші низькокалорійні. Зараз якраз в розпалі сезон груш, то ж саме час зробити з них варення, передають Патріоти України.

На сайті для жінок запропонували простий рецепт, але дуже вдалий рецепт цієї смакоти.

Інгредієнти:
Груші — 4 кг.;

Цукор — 2 кг.;

Лимон — 300 гр.;

12 гвоздичок.

Для цього варення краще використовувати соковиті, але тверді сорти груш. Вони не повинні бути занадто стиглими, щоб могли зберегти форму й не перетворитись на пюре.

Приготування:

Лимони помити, залити окропом. Потім розрізати на 4 частини, а далі кожну частину на тоненькі скибочки.

Груші помити, видалити з них насіння та серединку. Розрізати груші на 4 частини, а далі нарізати скибочками.

У великій каструлі шарами складати груші, пересипати кожний шар цукром, додати лимон. Накрити кришкою та залишити на 12 годин.

Потім поставити каструлю на плиту, довести масу в ній до кипіння.

На повільному вогні проварити 5−7 хвилин. Вимкнути вогонь та дати варенню повністю охолонути.

Повторювати ці дії ще 2−3 рази. У процесі останнього проварювання додати в масу гвоздику. Можна ще трохи кориці додати.

Гаряче варення розкласти по стерильних банках. У кожну банку бажано покласти гвоздику. Закрити банки стерильними кришками. Після того, як вони повністю охолонуть під ковдрою, зберігати у прохолодному місці.

А ви це знали? Навіщо господині в ємність із борошном та крупами кладуть лавровий лист

п’ятниця, 14 березень 2025, 16:12

Усі господині чудово розуміють ризик тривалого зберігання борошна та різних круп. В них можуть завестися різні паразити, які зіпсують все. Досвідчені господині знайшли рішення, адже до борошна та круп вони додають лавровий лист, передають Патріоти Укра...

Які помилки призводять до того, що сирники розвалюються

п’ятниця, 14 березень 2025, 12:05

Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...