Це така смакота! Перевірений рецепт смачного грушевого варення з лимоном

Груша — соковитий солодкий фрукт, наповнений поживними речовинами. При цьому груші низькокалорійні. Зараз якраз в розпалі сезон груш, то ж саме час зробити з них варення, передають Патріоти України.

На сайті для жінок запропонували простий рецепт, але дуже вдалий рецепт цієї смакоти.

Інгредієнти:
Груші — 4 кг.;

Цукор — 2 кг.;

Лимон — 300 гр.;

12 гвоздичок.

Для цього варення краще використовувати соковиті, але тверді сорти груш. Вони не повинні бути занадто стиглими, щоб могли зберегти форму й не перетворитись на пюре.

Приготування:

Лимони помити, залити окропом. Потім розрізати на 4 частини, а далі кожну частину на тоненькі скибочки.

Груші помити, видалити з них насіння та серединку. Розрізати груші на 4 частини, а далі нарізати скибочками.

У великій каструлі шарами складати груші, пересипати кожний шар цукром, додати лимон. Накрити кришкою та залишити на 12 годин.

Потім поставити каструлю на плиту, довести масу в ній до кипіння.

На повільному вогні проварити 5−7 хвилин. Вимкнути вогонь та дати варенню повністю охолонути.

Повторювати ці дії ще 2−3 рази. У процесі останнього проварювання додати в масу гвоздику. Можна ще трохи кориці додати.

Гаряче варення розкласти по стерильних банках. У кожну банку бажано покласти гвоздику. Закрити банки стерильними кришками. Після того, як вони повністю охолонуть під ковдрою, зберігати у прохолодному місці.

Варто знати! Які помилки призводять до того, що сирники розвалюються

середа, 4 червень 2025, 18:12

Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...

Все просто! Що зробити з помідорами, щоб вони не пустили зайвий сік у салат

середа, 4 червень 2025, 17:12

Свіжі овочі в салаті мають лише один недолік – вони не вчасно пускають сік. Найчастіше неприємні сюрпризи дають томати, але досвідчені кулінари відкрили для себе один цікавий спосіб і поділилися цією хитрістю, передають Патріоти України. Не дарма цей о...