Це така смакота! Пишні картопляні зрази з начинкою - рецепт закуски, яка замінить пиріжки

Картопляні зрази - це апетитна, ситна та дуже смачна закуска, яка готується швидко та просто. Приготувати зрази з начинкою з м'яса або грибів зможе навіть господиня-початківець, зазначають Патріоти України.

Пишні зрази з картоплі з начинкою

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 700 г картопляного пюре
  • 1 яйце
  • 50 г пшеничного борошна
  • Сіль та перець за смаком

Для начинки:

  • 200 г м'ясного фаршу або печериць
  • 100 г цибулі
  • 1 часточка часнику
  • 0,3 пучка свіжої зелені
  • Сіль, перець, паприка до смаку

Спосіб приготування:

Картопляне пюре можна використовувати з вечері або приготуйте свіже. Досвідчені кулінари рекомендують не відварювати, а запікати картоплю в шкірці, потім очистити та розім'яти в пюре.

Вмішайте в картопляну масу яйце, просіяне борошно, сіль та мелений чорний перець. Розділіть тісто на 14 однакових кульок, накрийте рушником та залиште на столі.Для начинки подрібнену цибулю обсмажте на олії до прозорості, додайте дрібно нарізані гриби або фарш, рубану зелень. Смажте все до готовності, постійно помішуючи. Приправте спеціями до смаку, змішайте з пропущеним через прес часником. Зніміть із плити та остудіть.

Картопляні кульки розімніть руками, щоб вийшли коржики, у центр яких слід покласти столову ложку начинки. Скріпіть краї, формуючи невеликі пиріжки.

Обваляйте картопляні зрази в борошні або мелених сухарях, обсмажте на олії до рум'яної скоринки з двох сторін. Подавайте страву у гарячому чи холодному вигляді зі сметанним соусом. Смачного!

Який продукт не потрібно додавати в фарш, щоб котлети були пишними

вівторок, 11 березень 2025, 6:12

У багатьох випадках обійтися без додавання хліба до фаршу досить складно. Всупереч поширеній думці цей інгредієнт потрібен задля економії м’яса. Хлібний компонент необхідний для надання фаршу клейкості та пухкості. Перше потрібно для полегшення формува...

Що додати до сметани, щоб вона не згорнулася в підливі

вівторок, 11 березень 2025, 0:15

Поряд із томатною пастою сметана є однією з найпопулярніших основ для підливи. Кисломолочний продукт відрізняється ніжністю та чудовим смаком. Саме тому з нього виходить дуже апетитний соус. Проте страва буде зіпсована, якщо сметана згорнулася під час ...