Це така смакота! Пишні картопляні зрази з начинкою - рецепт закуски, яка замінить пиріжки

Картопляні зрази - це апетитна, ситна та дуже смачна закуска, яка готується швидко та просто. Приготувати зрази з начинкою з м'яса або грибів зможе навіть господиня-початківець, зазначають Патріоти України.

Пишні зрази з картоплі з начинкою

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 700 г картопляного пюре
  • 1 яйце
  • 50 г пшеничного борошна
  • Сіль та перець за смаком

Для начинки:

  • 200 г м'ясного фаршу або печериць
  • 100 г цибулі
  • 1 часточка часнику
  • 0,3 пучка свіжої зелені
  • Сіль, перець, паприка до смаку

Спосіб приготування:

Картопляне пюре можна використовувати з вечері або приготуйте свіже. Досвідчені кулінари рекомендують не відварювати, а запікати картоплю в шкірці, потім очистити та розім'яти в пюре.

Вмішайте в картопляну масу яйце, просіяне борошно, сіль та мелений чорний перець. Розділіть тісто на 14 однакових кульок, накрийте рушником та залиште на столі.Для начинки подрібнену цибулю обсмажте на олії до прозорості, додайте дрібно нарізані гриби або фарш, рубану зелень. Смажте все до готовності, постійно помішуючи. Приправте спеціями до смаку, змішайте з пропущеним через прес часником. Зніміть із плити та остудіть.

Картопляні кульки розімніть руками, щоб вийшли коржики, у центр яких слід покласти столову ложку начинки. Скріпіть краї, формуючи невеликі пиріжки.

Обваляйте картопляні зрази в борошні або мелених сухарях, обсмажте на олії до рум'яної скоринки з двох сторін. Подавайте страву у гарячому чи холодному вигляді зі сметанним соусом. Смачного!

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...

Поради для приготування салатів восени

понеділок, 1 грудень 2025, 13:28

Осінь — час, коли садовина та теплі овочі змінюють своє обличчя: більше картоплі, моркви, цибулі, але менше свіжої зелені. Водночас є нові натуральні текстури та забезпечений багатший смак. Це чудовий період для салатів, які не просто освіжають, а живл...