Це така смакота! Шинка зі свинячої рульки - готуємо просто, швидко і недорого

Шинку зі свинячої рульки можна сміливо назвати рецептом "ПДВ" - просто, дешево і смачно. Адже це м'ясо недороге, а в підсумку можна отримати смачну м'ясну холодну закуску. Як приготувати таку шинку, розповіла блогер Alina FooDee, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Свиняча рулька (задня нога) - 1 шт.
  • Сіль - 1 ч. л. без гірки
  • Чорний перець - 0,5 ч. л.
  • Часник - 5 зубчиків

Покрокове приготування рульки

Добре помийте свинячу рульку, виріжте кістку. Відріжте м'ясо від шкіри, добре відбийте, посоліть, поперчіть, додайте часник.

Шкіру також присоліть і приперчіть. Для збереження рожевого кольору можна додати одну таблетку аскорбінової кислоти. Такий рожевий колір може вийти після просолу протягом 1 дня.

Викладіть м'ясо на шкіру і скрутіть рулет. Для фіксації можна зав'язати нитками. Добре обмотайте харчовою плівкою, зафіксуйте краї, щоб всередину не потрапила вода. Залиште маринуватися в холодильнику на один день.

Відваріть протягом чотирьох годин, не даючи воді закипіти, температура води повинна бути близько 80-90 градусів. Готовій шинці дайте повністю охолонути. Можна її покласти під гніт, щоб надати форму прямокутника.

Снідати чи ні: Лікарі пояснили, що насправді відбувається з вашим організмом після ранкового прийому їжі

неділя, 23 листопад 2025, 19:10

Статус "найважливішого прийому їжі" сніданок отримав у 1960-х, коли американська дієтологиня Адель Девіс сформулювала відоме правило: “снідай як король, обідай як принц, вечеряй як жебрак”. Попри те, що сьогодні 15% дорослих регулярно пропускають перши...

Господиням на замітку! Як правильно варити горох і що додати у воду, щоб він швидко розварився і був м'яким

неділя, 23 листопад 2025, 18:45

Горох - дуже ситний і смачний продукт, який можна використовувати для приготування супів, а також пирогів і паштетів. Якщо ви хочете, щоб горох був м'яким у стравах, кулінари радять додавати соду у воду, вона зробить горох м'яким, передають Патріоти Ук...