Це така смакота! Сирна запіканка з полуницею - рецепт пишного десерту із сезонною ягодою

Сезон полуниці офіційно розпочався. Цю ягоду можна їсти не тільки у свіжому вигляді, а й додавати до улюблених страв. Пропонуємо вам приготувати ароматну літню полуничну запіканку з сиру, передають Патріоти України.

Сирна запіканка з полуницею: рецепт

Інгредієнти:

  • 200 г 9-відсоткового сиру
  • яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. манки
  • 8 ягід полуниці
  • пакетик ванільного цукру
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо яйце, додаємо цукор і ванільний цукор - перемішуємо віночком чи вилкою.
  2. Якщо сир зернистий – перетерти його через сито, якщо вологий – віджати.
    Перекладаємо сир у миску та розминаємо вилкою.
  3. Вливаємо яєчну суміш, перемішуємо.
  4. Додаємо манку, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10, щоб набухла крупа.
  5. Полуницю нарізати на кружечки або часточки.
  6. Форму для запікання змастити маслом або застелити пергаментом. Вилити тісто, а зверху розкласти полуницю, злегка втиснувши тісто.
  7. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин.
  8. Готову запіканку дістати з духовки і дати їй охолонути.
  9. Подавати до столу можна із морозивом.

Готово. Смачного!

Дев’ять продуктів, які можуть продовжити життя: Експерти радять їсти їх частіше

четвер, 25 грудень 2025, 9:12

Здорове харчування відіграє ключову роль у довголітті та профілактиці хронічних захворювань. Дієтологи наголошують: продукти, багаті на антиоксиданти, клітковину, корисні жири та пробіотики, допомагають підтримувати клітинне здоров’я та уповільнювати п...

Коли треба вечеряти? Вчені розповіли, коли найкращий час для останнього прийому їжі

четвер, 25 грудень 2025, 8:50

Часто люди відкладають вечерею до останнього - після завершення роботи, домашніх справ та часу з дітьми. Але така тактика є хибною, адже час прийому їжі такий самий важливий для здоров'я, як і її якість та поживність. Коли найкращий час для вечері - ро...