Це така смакота! Сирна запіканка з полуницею - рецепт пишного десерту із сезонною ягодою

Сезон полуниці офіційно розпочався. Цю ягоду можна їсти не тільки у свіжому вигляді, а й додавати до улюблених страв. Пропонуємо вам приготувати ароматну літню полуничну запіканку з сиру, передають Патріоти України.

Сирна запіканка з полуницею: рецепт

Інгредієнти:

  • 200 г 9-відсоткового сиру
  • яйце
  • 2 ст. л. цукру
  • 2 ст. л. манки
  • 8 ягід полуниці
  • пакетик ванільного цукру
  • вершкове масло

Спосіб приготування:

  1. Збиваємо яйце, додаємо цукор і ванільний цукор - перемішуємо віночком чи вилкою.
  2. Якщо сир зернистий – перетерти його через сито, якщо вологий – віджати.
    Перекладаємо сир у миску та розминаємо вилкою.
  3. Вливаємо яєчну суміш, перемішуємо.
  4. Додаємо манку, перемішуємо і залишаємо хвилин на 10, щоб набухла крупа.
  5. Полуницю нарізати на кружечки або часточки.
  6. Форму для запікання змастити маслом або застелити пергаментом. Вилити тісто, а зверху розкласти полуницю, злегка втиснувши тісто.
  7. Випікати в розігрітій до 200 градусів духовці 25 хвилин.
  8. Готову запіканку дістати з духовки і дати їй охолонути.
  9. Подавати до столу можна із морозивом.

Готово. Смачного!

30 грамiв горіхів творять дива: Чим корисний для організму цей дивовижний продукт

неділя, 1 жовтень 2023, 17:44

Горіхи - надзвичайно корисний для організму продукт, особливо волоські, як найпоширеніші в наших краях. Щоправда, багато їсти їх не слiд через велику калорійність - 30 грам цілком достатньо, радить кардіолог Наталія Циганкова, передають Патріоти Україн...

Чому квашена капуста стає м’якою і слизькою: Названо три помилки, яких не можна допускати

неділя, 1 жовтень 2023, 9:50

Квашена капуста - це не лише смачна, але й корисна страва. Квасять її переважно з додаванням моркви та розсолу. Однак, нерідко буває так, що у процесі зберігання страва стає м’якою та слизькою. Виявляється, що помилки припустилися ще на етапі готування...