Це така смакота! Сирник із пудинговим кремом і полуницею - ефектна випічка

Цей сирник чудово пасує до великоднього столу, а також стане фаворитом на будь-якому родинному святі. У ньому поєднуються м’які бісквіти, ніжна сирна начинка, фруктове полуничне желе й вершковий пудинговий крем. Хоча сезон полуниці лише починається, ви можете використовувати й заморожені ягоди — гіршим смак точно не стане, а навпаки сподобається усім, хто його скуштує.Як спекти сирник з полуничною начинкою — пише "Ми-Україна", передають Патріоти України.

Інгредієнти:

Світлий бісквіт:

  • 3 яйця
  • 3 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. пшеничного борошна
  • 0,5 ч. л. розпушувача

Бісквіт із какао:

  • 4 яйця
  • 4 ст. л. цукру
  • 3 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. какао
  • 0,5 ч. л. розпушувача
  • Сирний прошарок:
  • 600 г кисломолочного сиру (перетерти тричі)
  • 150 г цукру
  • 1 упаковка ванільного пудингу
  • 5 яєць
  • 150 г вершкового масла

Полунична маса:

  • 800 г полуниці (можна замороженої)
  • 2 упаковки полуничного желе

Крем:

  • 600 мл молока
  • 2 упаковки ванільного пудингу
  • 1 ст. л. ванільного цукру
  • 5 ст. л. цукру (коригуйте залежно від солодкості пудингу)
  • 200 г вершкового масла

Помадка:

  • 125 г маргарину
  • 0,5 склянки цукрової пудри
  • 3 ст. л. води
  • 3 ст. л. какао

Додатково:

  • полуничне варення для змазування

Приготування:

  1. Збийте білки до стійкої піни, поступово додаючи цукор. Потім по одному ввести жовтки й збивати, поки маса не стане густою. Просійте борошно з розпушувачем і обережно вмішайте в масу, використовуючи силіконову лопатку або міксер на найменших обертах. Випікайте у формі 35×25 см при 180°C близько 20–25 хвилин. Остудіть.
  2. Аналогічно збийте білки з цукром, додайте жовтки. Просійте борошно, какао та розпушувач, обережно змішайте з основою. Випікайте так само як світлий корж, остудіть.
  3. Розділіть білки й жовтки. Сир перетріть до однорідності. М’яке масло розітріть із цукром, додайте жовтки, потім сир і пудинг. Збийте білки до стійкої піни й обережно введіть у сирну масу. Випікайте при 170°C приблизно 30 хвилин, дайте повністю охолонути.
  4. Заморожену полуницю поставте на повільний вогонь і доведіть до кипіння, помішуючи. Зніміть з плити, збийте блендером до пюре. Додайте порошок желе й перемішайте. Дайте охолонути, щоб маса злегка загусла.
  5. Зваріть пудинг із молока, пудингового порошку, ванільного та звичайного цукру. Гарячий пудинг накрийте харчовою плівкою "в контакт" і залиште остигати. Розітріть вершкове масло до пухкої текстури, додайте по ложці охолодженого пудингу, постійно перемішуючи.
  6. Розтопіть маргарин (не доводячи до кипіння), зніміть з вогню, додайте воду, какао та цукрову пудру. Швидко перемішайте до однорідної блискучої маси. Коли трохи охолоне і почне густіти — наносьте на торт.

Збірка сирника:

На основу покладіть какао-бісквіт. На нього — половину крему. Далі викладається сирний прошарок, на нього — решта крему. Наступний шар — полунична маса. Далі йде світлий бісквіт, який зверху змащується полуничним варенням. Завершіть усе шаром шоколадної помадки.

Перед подачею пляцок бажано охолодити в холодильнику на кілька годин — це дозволить шарам добре стабілізуватися й поєднати смаки. Нарізайте акуратними шматочками — кожен зріз відкриватиме смачну мозаїку.

По кишені всім! Їжте це разом - імунітет "омолодиться" за місяць

понеділок, 17 листопад 2025, 16:45

Поєднання гранатів і горіхів може помітно омолодити імунну систему всього за місяць. До такого висновку дійшли науковці, які дослідили вплив цих продуктів на організм, передають Патріоти України. За даними дослідження, гранати та горіхи стимулюють виро...

Ви їсте сир щодня? Ось що насправді відбувається з вашим організмом

понеділок, 17 листопад 2025, 16:12

Сир - поживний продукт, але його щоденне вживання має як плюси, так і мінуси. За словами дієтолога Керрі Ганс, у сирі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину ЛПНЩ і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань. Бага...