Це така смакота! Золотиста картопля в духовці в гірчичному соусі

Сьогодні хочемо поділиться рецептом золотистої картоплі в духовці в гірчичному соусі. Картопля виходить такою ароматною, що втриматися складно, щоб її не спробувати, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • картопля – 5-6 шт.

Для соусу:

  • гірчиця пікантно-солодка – 4-5 ч.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • орегано – 1 ч.л.
  • часник – 2 зуб.
  • соняшникова олія – 3 ст.л.
  • чорний перець – за смаком

Як приготувати картоплю в духовці

І так приступаємо. Картоплю 5 -6 середніх бульб, очистимо і розріжемо на часточки. Кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо на вогонь. З моменту закипання варимо хвилини 3 і знімаємо з вогню, воду зливаємо.

Картопля не потрібно доводити до готовності, інакше вона може втратити форму. Кладемо в миску і відставити убік, і займемося приготування гірчичного соусу. У миску вливаємо 3 ст.л. олії, додаємо трохи солі, чорний перець, додаємо орегано 1 ч.л., 2 зубчики часнику пропустимо через прес.

Тепер додаємо гірчицю 5 ч.л. Гірчицю я беру для такої картоплі не гостру, а пікантно солодку, підходить просто ідеально, можна взяти французьку гірчицю. Все добре перемішати. Додаємо соус в гірчицю і перемішуємо. Залишаємо на хвилин 20-30 промаринуватися.

Якщо немає часу, можна відразу приступати до приготування. Тепер кладемо на деко в один шар, щоб картопля лежала на відстань одна від одної. Ставимо в духовку і запікаємо до золотистого кольору, при температурі 200 градусів хвилин 30 або орієнтуйтеся по своїй духовці. Картоплю дістаємо і гаряченькою подаємо до столу. Дуже смачно рекомендую.

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...