Це така смакота! Золотиста картопля в духовці в гірчичному соусі

Сьогодні хочемо поділиться рецептом золотистої картоплі в духовці в гірчичному соусі. Картопля виходить такою ароматною, що втриматися складно, щоб її не спробувати, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • картопля – 5-6 шт.

Для соусу:

  • гірчиця пікантно-солодка – 4-5 ч.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • орегано – 1 ч.л.
  • часник – 2 зуб.
  • соняшникова олія – 3 ст.л.
  • чорний перець – за смаком

Як приготувати картоплю в духовці

І так приступаємо. Картоплю 5 -6 середніх бульб, очистимо і розріжемо на часточки. Кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо на вогонь. З моменту закипання варимо хвилини 3 і знімаємо з вогню, воду зливаємо.

Картопля не потрібно доводити до готовності, інакше вона може втратити форму. Кладемо в миску і відставити убік, і займемося приготування гірчичного соусу. У миску вливаємо 3 ст.л. олії, додаємо трохи солі, чорний перець, додаємо орегано 1 ч.л., 2 зубчики часнику пропустимо через прес.

Тепер додаємо гірчицю 5 ч.л. Гірчицю я беру для такої картоплі не гостру, а пікантно солодку, підходить просто ідеально, можна взяти французьку гірчицю. Все добре перемішати. Додаємо соус в гірчицю і перемішуємо. Залишаємо на хвилин 20-30 промаринуватися.

Якщо немає часу, можна відразу приступати до приготування. Тепер кладемо на деко в один шар, щоб картопля лежала на відстань одна від одної. Ставимо в духовку і запікаємо до золотистого кольору, при температурі 200 градусів хвилин 30 або орієнтуйтеся по своїй духовці. Картоплю дістаємо і гаряченькою подаємо до столу. Дуже смачно рекомендую.

Господиням на замітку! Як засолити скумбрію, щоб було смачно без зайвих дій

п’ятниця, 25 квітень 2025, 17:13

Оселедець та скумбрія лідери щодо користі за кількістю риб’ячого жиру. Звичайно, мова зараз йде про доступні різновиди риби. Спробуйте зробити її домашнього посолу. Це швидко, смачно та доступно. Пропонуємо перевірений рецепт, передають Патріоти Україн...

А ви це знали? Названо найшкідливіші частини курки

п’ятниця, 25 квітень 2025, 16:30

Наваристий курячий супчик – це, напевно, одна з найулюбленіших перших страв багатьох українських родин. А ще з курячого м’яса можна приготувати безліч смачних і корисних страв. Та експерти з безпеки харчування рекомендують не вживати деякі частини курк...