Це така смакота! Золотиста картопля в духовці в гірчичному соусі

Сьогодні хочемо поділиться рецептом золотистої картоплі в духовці в гірчичному соусі. Картопля виходить такою ароматною, що втриматися складно, щоб її не спробувати, передають Патріоти України.

Необхідні продукти:

  • картопля – 5-6 шт.

Для соусу:

  • гірчиця пікантно-солодка – 4-5 ч.л.
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • орегано – 1 ч.л.
  • часник – 2 зуб.
  • соняшникова олія – 3 ст.л.
  • чорний перець – за смаком

Як приготувати картоплю в духовці

І так приступаємо. Картоплю 5 -6 середніх бульб, очистимо і розріжемо на часточки. Кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюємо і ставимо на вогонь. З моменту закипання варимо хвилини 3 і знімаємо з вогню, воду зливаємо.

Картопля не потрібно доводити до готовності, інакше вона може втратити форму. Кладемо в миску і відставити убік, і займемося приготування гірчичного соусу. У миску вливаємо 3 ст.л. олії, додаємо трохи солі, чорний перець, додаємо орегано 1 ч.л., 2 зубчики часнику пропустимо через прес.

Тепер додаємо гірчицю 5 ч.л. Гірчицю я беру для такої картоплі не гостру, а пікантно солодку, підходить просто ідеально, можна взяти французьку гірчицю. Все добре перемішати. Додаємо соус в гірчицю і перемішуємо. Залишаємо на хвилин 20-30 промаринуватися.

Якщо немає часу, можна відразу приступати до приготування. Тепер кладемо на деко в один шар, щоб картопля лежала на відстань одна від одної. Ставимо в духовку і запікаємо до золотистого кольору, при температурі 200 градусів хвилин 30 або орієнтуйтеся по своїй духовці. Картоплю дістаємо і гаряченькою подаємо до столу. Дуже смачно рекомендую.

Як зробити оладки суперпишними: ТОП-4 секрети, які повинна знати кожна господиня

вівторок, 26 вересень 2023, 0:09

У багатьох сімейний сніданок асоціюється зі свіженькими оладками, передають Патріоти України. Гарячі, пишні, зі сметаною або варенням… Смакота! Але деколи ідеальну картинку псує вигляд плоских оладок, які схожі, вибачте, на підошву. Щоб досягнути пишн...

Кава буде шкідливою: Два інгредієнти, які краще ніколи не додавати у напій

понеділок, 25 вересень 2023, 14:30

Кава - це улюблений усіма напій. Попри те, що вона відома своїми енергетичними властивостями, може бути ще й корисною. У цьому випадку варто знати, які інгредієнти допоможуть в цьому, а які лише нашкодять, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz...