Це треба знати! Українців попередили, що магазинний хліб став небезпечним для здоров'я

Сучасне промислове виробництво хліба спрямовано зниження собівартості товару і збільшення обсягів своєї продукції. При цьому страждає якість хлібобулочних виробів, вони часто стають небезпечними для здоров'я, передають Патріоти України.

Медики попереджають українських споживачів, що у магазинному хлібі та борошняних виробах (булочки, пироги, печиво тощо) фіксується високий вміст глютену та цукру.

Якщо порівнювати сучасний хліб з тим, який вживали наші пращури, то виявляється, що випічка наших бабусь не містила настільки високого відсотка глютена – клейковини.

Високий вміст рослинної клейковини подразнює всю систему травлення в організмі людини. Це провокує застій жовчі та утворення каменів у жовчному міхурі, утворення поліпів на внутрішніх стінках кишечника. Сучасні хлібобулочні вироби, які щодня з'являються на полицях магазинів, викликають проблеми із підшлунковою залозою, здуття та газоутворення.При регулярному вживанні хліба з високим вмістом глютену та цукру в їжу виникають проблеми зі шкірою, акне. Рівень глюкози в крові різко підвищується, що може призвести до інсулінорезистентності та серцево-судинних захворювань.

Щоб захистити здоров'я, лікарі рекомендують пекти хліб та іншу випічку в домашніх умовах, використовуючи борошно з додаванням висівок, горіхів та насіння злаків.

Секрет досвідчених господинь! Що додати до котлетного фаршу - картоплю чи хліб

вівторок, 23 квітень 2024, 9:14

Всі ми звикли додавати до котлетного фаршу і картоплину і хліб, як робили наші мами та бабусі. Ці інгредієнти додаються для того, щоб зробити готові м’ясні вироби пишнішими та соковитішими, передають Патріоти України. Ось тільки варто задуматись, що к...

Не робіть так! П’ять поширених помилок, які можуть зробити несмачним олів’є

вівторок, 23 квітень 2024, 8:13

Салат олів’є - страва, яка часто з’являється на святковому столі. Навіть якщо багато хто вважає його уже давно непопулярним, тривіальним та некорисним через майонез, яким він заправляється. Цю страву так полюбляли готувати на застілля наші мами та бабу...