
Сучасне промислове виробництво хліба спрямовано зниження собівартості товару і збільшення обсягів своєї продукції. При цьому страждає якість хлібобулочних виробів, вони часто стають небезпечними для здоров'я, передають Патріоти України.
Якщо порівнювати сучасний хліб з тим, який вживали наші пращури, то виявляється, що випічка наших бабусь не містила настільки високого відсотка глютена – клейковини.
Високий вміст рослинної клейковини подразнює всю систему травлення в організмі людини. Це провокує застій жовчі та утворення каменів у жовчному міхурі, утворення поліпів на внутрішніх стінках кишечника. Сучасні хлібобулочні вироби, які щодня з'являються на полицях магазинів, викликають проблеми із підшлунковою залозою, здуття та газоутворення.
При регулярному вживанні хліба з високим вмістом глютену та цукру в їжу виникають проблеми зі шкірою, акне. Рівень глюкози в крові різко підвищується, що може призвести до інсулінорезистентності та серцево-судинних захворювань.
Щоб захистити здоров'я, лікарі рекомендують пекти хліб та іншу випічку в домашніх умовах, використовуючи борошно з додаванням висівок, горіхів та насіння злаків.
Домашня квашена капуста - справжній суперфуд, багатий на вітамін С і корисні ферменти. Квашену капусту ще називають еліксиром молодості для жінок. Вона легко готується, зберігає свіжість і смак, а головне - не має нічого спільного з маринованою капусто...
Чорна кава та еспресо - популярні способи приготувати напій із кавових зерен, проте за рівнем кофеїну та антиоксидантів вони помітно відрізняються, передають Патріоти України. Якщо порівнювати однакові за об'ємом порції, еспресо зазвичай виявляється бі...