Це треба знати! Українців попередили, що магазинний хліб став небезпечним для здоров'я

Сучасне промислове виробництво хліба спрямовано зниження собівартості товару і збільшення обсягів своєї продукції. При цьому страждає якість хлібобулочних виробів, вони часто стають небезпечними для здоров'я, передають Патріоти України.

Медики попереджають українських споживачів, що у магазинному хлібі та борошняних виробах (булочки, пироги, печиво тощо) фіксується високий вміст глютену та цукру.

Якщо порівнювати сучасний хліб з тим, який вживали наші пращури, то виявляється, що випічка наших бабусь не містила настільки високого відсотка глютена – клейковини.

Високий вміст рослинної клейковини подразнює всю систему травлення в організмі людини. Це провокує застій жовчі та утворення каменів у жовчному міхурі, утворення поліпів на внутрішніх стінках кишечника. Сучасні хлібобулочні вироби, які щодня з'являються на полицях магазинів, викликають проблеми із підшлунковою залозою, здуття та газоутворення.При регулярному вживанні хліба з високим вмістом глютену та цукру в їжу виникають проблеми зі шкірою, акне. Рівень глюкози в крові різко підвищується, що може призвести до інсулінорезистентності та серцево-судинних захворювань.

Щоб захистити здоров'я, лікарі рекомендують пекти хліб та іншу випічку в домашніх умовах, використовуючи борошно з додаванням висівок, горіхів та насіння злаків.

Кава, яку обожнюють у Європі: Чим іспанський латте кращий за звичайний

вівторок, 4 листопад 2025, 7:45

Іспанський латте - це кавовий напій, який поєднує насичений еспресо з теплим молоком і підсолодженим згущеним молоком. Саме завдяки цій кремовій солодкості він став улюбленцем у кав’ярнях Іспанії, а тепер - і в усьому світі, передають Патріоти України....

Лише спробуйте! Як тверде сало зробити справжнім делікатесом

вівторок, 4 листопад 2025, 6:42

Смачне та ароматне сало - справжній делікатес. Але іноді принесеш із магазину чи з ринку додому сало, а воно трохи жорсткувате. Однак це легко виправити, дотримуючись порад кулінарки Елли Іванової, передають Патріоти України. Таке сало можна їсти як п...