Кожна друга людина на Землі обирає саме чай замість кави. До речі, цей напій більш популярний а Англії, а не на батьківщині - у Китаї, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
Саме в чорному чаї є багато корисних елементів, які позитивно впливають на нервову систему та на роботу шлунково-кишківникового тракту. У чорному чаї багато мінералів, зокрема - фтору, марганцю, кальцію. У двох чашках цього напою міститься майже половина добової норми фтору, необхідного дорослій людині.
Знімає тривожність і розлади сну
Особливо це стосується людей, чутливих до кофеїну – тих, які після чашки кави страждають від безсоння, високого артеріального тиску і збільшення частоти серцевих скорочень. Завдяки чаю ваш сон стане набагато якіснішим.
Підтримує здоров'я ротової порожнини
Кава може збільшити ризик запалення ясен і зміну кольору зубів. Чай має антимікробні властивості і може зменшити ризик накопичення шкідливих бактерій у роті. Водночас він здатен сприяти накопиченню бактерій і мікроорганізмів, корисних для здоров’я. Це допомагає запобігти інфекціям порожнини рота та горла та загальним проблемам ротової порожнини.
Зменшиться холестерин
Щоправда, це станеться, тільки якщо ви раніше випивали філіжанку кави у френч-пресі або еспресо. Справа в тому, що до складу цих видів кави входять речовини, які здатні підвищити рівень поганого холестерину.
Рідше страждатимете від печії
У разі частого вживання кави може з’явитися печія, оскільки кофеїн впливає на м’яз, який перебуває між стравоходом та шлунком. В результаті в простір, що відкрився, надходить шлунковий сік.
Покращує розумову діяльність
Одна чашка чорного чаю на 10% покращує розумові здібності протягом 45 хвилин. А тонізуючі властивості його починають діяти вже за 30 хвилин після вживання і тривають протягом п’яти-шести годин.
Багато хто щодня замислюється: коли краще чистити зуби - одразу після пробудження чи після сніданку? Виявляється, однозначної відповіді немає, передають Патріоти України. Дентологи радять чистити зуби після прийому їжі, щоб видалити залишки їжі та цукр...
Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...