Це зіпсує вінегрет! ТОП-3 помилки, які допускають у приготуванні салату - не робіть так

Вінегрет один з найпростіших у приготуванні, смачних та бюджетних салатів. Він особливо актуальний в осінньо-зимовий період, коли свіжих овочів мало і вони досить дорогі. Є три ключові помилки, які зіпсують смак страви, передають Патріоти України.

Багато господинь, які готують вінегрет, допускають прикрі помилки. Не можна просто взяти відварені овочі, нарізати їх та змішати між собою. Якщо врахувати кулінарні тонкощі, салат вийде набагато вдалішим і апетитнішим.

Перша помилка полягає в тому, що якщо овочі перемішати у довільному порядку, буряк віддасть їм свій яскраво-червоний колір. У результаті замість буйства відтінків переважатиме один. Щоб цього не сталося і вінегрет став окрасою будь-якого столу, потрібно спочатку нарізати буряк, полити його маслом, перемішати і залишити хвилин на 5-7, щоб він добре просочився. І лише після цього додавати решту інгредієнтів.

Друга помилка - "неправильна" картопля. Справа в тому, що сорти, які швидко розварюються, найбільше підходять для приготування пюре. А ось тверді – для салатів. Якщо зробити неправильний вибір, вінегрет перетвориться на місиво, а не барвисту та смачну страву. Картопля має бути нарізана такими ж акуратними кубиками, що і морква, буряк та цибуля.

Третя хитрість – в особливій заправці салату. Не варто заправляти його запашною рослинною олією - вона мало кому подобається і часто гірчить у готовій страві. Краще приготувати заправку із оливкової або рафінованої олії, дрібки солі та цукру, половини чайної ложки гірчиці та кількох крапель лимонного соку. Тоді вінегрет отримає нові відтінки смаку.

Це така смакота! Курячі котлети точно не будуть сухими - просто додайте це до м'яса для кращого смаку

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:50

Котлети з курки, зазвичай, виходять надто сухими. Все через те, що м'ясо нежирне і досить дієтичне. Але йому можна додати соковитості, якщо скористатись наступною технологією приготування, передають Патріоти України. Ідея приготування соковитих курячих...

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...