Обліпиха поступово завойовує популярність в Україні. Цей колючий кущ не лише красиво виглядає в саду, а й має безліч цілющих властивостей. Особливо цінні його яскраво-помаранчеві ягоди, які містять вітаміну C у 10 разів більше, ніж лимон, передають Патріоти України.
На відміну від багатьох інших фруктів, вітамін C у ягодах обліпихи не руйнується при приготуванні варення, заморожуванні чи сушінні. Тож домашнє варення або джем з обліпихи зберігають максимум користі.
Ягоди достигають у кінці літа — на початку осені. Збирати краще власноруч у саду або купувати свіжі/заморожені у фермерів. Вони мають кисло-солодкий, специфічний смак — деякі люблять, інші — ні, але варення з нього виходить неймовірно смачним і корисним.
Ягоди заливають водою, варять 30 хвилин, потім протирають через сито, додають цукор і варять ще 10 хвилин. Розливають у стерилізовані банки та закривають.
Олія з ягід — відомий інгредієнт засобів для догляду за шкірою і волоссям. Вона пом’якшує, живить, регенерує. Її додають до масок та олій для волосся.
Осінні холоди змушують шукати способи захистити організм від сезонних хвороб. Одним із найефективніших засобів стає натуральний настій із ладанника - рослини, відомої з давніх часів. Він не лише зміцнює імунітет, а й допомагає боротися з простудними та...
Зрізані квіти - один із найпоширеніших подарунків, але чи дійсно вони приносять користь дому? Відповідь фен-шуй несподівана: не всі букети корисні для вашої енергетики, особливо якщо їх ставити у спальні, передають Патріоти України. У китайській філосо...