Британська шеф-кухарка розповіла, як приготувати просту, але дуже апетитну та смачну страву з картоплі. Анджела Хартнетт, удостоєна зірки Мішлен, регулярно ділиться авторськими рецептами досить простих, але ситних та апетитних страв. Цього разу вона розповіла, як приготувати картоплю по-валлійськи, запечену з сиром, передають Патріоти України.
«Ця запечена картопля по-валлійськи — справжні ласощі! Мій друг напередодні Нового року часто готує печену картоплю з ікрою, але маю простішу версію картоплі до святкового столу, — розповідає Анджела. Приготування картоплі від Анджели Хартнетт триватиме близько п’ятнадцяти хвилин.
1. Розігрійте духовку до 200℃.
2. Натріть оливковою олією картоплини, проткніть вилкою в декількох місцях і відправте в духовку приблизно на годину.
3. Поки картопля запікається, займіться соусом. Розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте до нього борошно і варіть ще близько хвилини, постійно помішуючи. Суміш має стати пастоподібною та злегка золотистою. Вимкніть вогонь і поставте остигати на 5 хвилин.
4. Додайте в каструлю чеддер та пиво, поставте суміш на слабкий вогонь.
5. Коли сир почне танути, додайте зелену цибулю, гірчицю та яєчний жовток і готуйте пару хвилин, постійно помішуючи, поки суміш не загусне і не відійде від стінок каструлі.
6. Влийте Вустерширський соус, зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути.
7. Коли картопля буде готова – дістаньте її з духовки.
8. У центрі кожної картоплини зробіть глибокі надрізи у вигляді хреста і влийте туди соус.
9. Відправе картоплю назад до духовки і запікайте до утворення золотистої скоринки.
10. Змішайте нарізаний часник і сметану і полийте сметанним соусом готову картоплю як топінгом.
Вийде спражня шедевр! Спробуйте!
Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...
У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...