Цей рецепт підкорить кожного! Картопля в мундирі, яку ви ще не куштували

Британська шеф-кухарка розповіла, як приготувати просту, але дуже апетитну та смачну страву з картоплі. Анджела Хартнетт, удостоєна зірки Мішлен, регулярно ділиться авторськими рецептами досить простих, але ситних та апетитних страв. Цього разу вона розповіла, як приготувати картоплю по-валлійськи, запечену з сиром, передають Патріоти України.

«Ця запечена картопля по-валлійськи — справжні ласощі! Мій друг напередодні Нового року часто готує печену картоплю з ікрою, але маю простішу версію картоплі до святкового столу, — розповідає Анджела. Приготування картоплі від Анджели Хартнетт триватиме близько п’ятнадцяти хвилин.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 5 великі неочищені картоплини;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 30 г вершкового масла;
  • 30 г борошна;
  • 200 г тертого сиру чеддер;
  • 3 столові ложки пива (за бажанням);
  • дрібно нарізана зелена цибуля за смаком;
  • 1 столова ложка нарізаного часнику;
  • 200 мл сметани;
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку;
  • 1 яєчний жовток;
  • вустерширський соус до смаку.

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 200℃.

2. Натріть оливковою олією картоплини, проткніть вилкою в декількох місцях і відправте в духовку приблизно на годину.

3. Поки картопля запікається, займіться соусом. Розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте до нього борошно і варіть ще близько хвилини, постійно помішуючи. Суміш має стати пастоподібною та злегка золотистою. Вимкніть вогонь і поставте остигати на 5 хвилин.

4. Додайте в каструлю чеддер та пиво, поставте суміш на слабкий вогонь.

5. Коли сир почне танути, додайте зелену цибулю, гірчицю та яєчний жовток і готуйте пару хвилин, постійно помішуючи, поки суміш не загусне і не відійде від стінок каструлі.

6. Влийте Вустерширський соус, зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути.

7. Коли картопля буде готова – дістаньте її з духовки.

8. У центрі кожної картоплини зробіть глибокі надрізи у вигляді хреста і влийте туди соус.

9. Відправе картоплю назад до духовки і запікайте до утворення золотистої скоринки.

10. Змішайте нарізаний часник і сметану і полийте сметанним соусом готову картоплю як топінгом.

Вийде спражня шедевр! Спробуйте!

Сало чи вершкове масло? Ось який жир насправді корисніший для організму

четвер, 18 грудень 2025, 12:15

Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...

Ви могли це не знати! Як слід зберігати мед

четвер, 18 грудень 2025, 11:45

Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...