Цей рецепт підкорить кожного! Картопля в мундирі, яку ви ще не куштували

Британська шеф-кухарка розповіла, як приготувати просту, але дуже апетитну та смачну страву з картоплі. Анджела Хартнетт, удостоєна зірки Мішлен, регулярно ділиться авторськими рецептами досить простих, але ситних та апетитних страв. Цього разу вона розповіла, як приготувати картоплю по-валлійськи, запечену з сиром, передають Патріоти України.

«Ця запечена картопля по-валлійськи — справжні ласощі! Мій друг напередодні Нового року часто готує печену картоплю з ікрою, але маю простішу версію картоплі до святкового столу, — розповідає Анджела. Приготування картоплі від Анджели Хартнетт триватиме близько п’ятнадцяти хвилин.

Інгредієнти (на 2 порції):

  • 5 великі неочищені картоплини;
  • 2 столові ложки оливкової олії;
  • 30 г вершкового масла;
  • 30 г борошна;
  • 200 г тертого сиру чеддер;
  • 3 столові ложки пива (за бажанням);
  • дрібно нарізана зелена цибуля за смаком;
  • 1 столова ложка нарізаного часнику;
  • 200 мл сметани;
  • 1 чайна ложка гірчичного порошку;
  • 1 яєчний жовток;
  • вустерширський соус до смаку.

Спосіб приготування:

1. Розігрійте духовку до 200℃.

2. Натріть оливковою олією картоплини, проткніть вилкою в декількох місцях і відправте в духовку приблизно на годину.

3. Поки картопля запікається, займіться соусом. Розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте до нього борошно і варіть ще близько хвилини, постійно помішуючи. Суміш має стати пастоподібною та злегка золотистою. Вимкніть вогонь і поставте остигати на 5 хвилин.

4. Додайте в каструлю чеддер та пиво, поставте суміш на слабкий вогонь.

5. Коли сир почне танути, додайте зелену цибулю, гірчицю та яєчний жовток і готуйте пару хвилин, постійно помішуючи, поки суміш не загусне і не відійде від стінок каструлі.

6. Влийте Вустерширський соус, зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути.

7. Коли картопля буде готова – дістаньте її з духовки.

8. У центрі кожної картоплини зробіть глибокі надрізи у вигляді хреста і влийте туди соус.

9. Відправе картоплю назад до духовки і запікайте до утворення золотистої скоринки.

10. Змішайте нарізаний часник і сметану і полийте сметанним соусом готову картоплю як топінгом.

Вийде спражня шедевр! Спробуйте!

Варто знати! Які помилки приводять до того, що сирники липнуть до сковороди

середа, 12 березень 2025, 13:07

Якщо в процесі приготування сирники липнуть до сковорідки, то блюдо може і не вийти. Корочка так і залишиться на сковоріді, а до столу доведеться подавати майже сирий сир. Іноді з такою проблемою може зіткнутися будь-яка господиня. Які недоліки в проце...

Господиням на замітку! Що потрібно робити, щоб котлети були соковитими

середа, 12 березень 2025, 12:05

Є сотні варіантів приготування котлет, які розкривають страву по новому, та дарують незабутнє гастрономічне задоволення. Багато кулінарів прагнуть навчитися готувати соковиті, рум’яні та ніжні котлети, які стануть справжнім хітом. Такий рецепт є, і він...