
Британська шеф-кухарка розповіла, як приготувати просту, але дуже апетитну та смачну страву з картоплі. Анджела Хартнетт, удостоєна зірки Мішлен, регулярно ділиться авторськими рецептами досить простих, але ситних та апетитних страв. Цього разу вона розповіла, як приготувати картоплю по-валлійськи, запечену з сиром, передають Патріоти України.
«Ця запечена картопля по-валлійськи — справжні ласощі! Мій друг напередодні Нового року часто готує печену картоплю з ікрою, але маю простішу версію картоплі до святкового столу, — розповідає Анджела. Приготування картоплі від Анджели Хартнетт триватиме близько п’ятнадцяти хвилин.
1. Розігрійте духовку до 200℃.
2. Натріть оливковою олією картоплини, проткніть вилкою в декількох місцях і відправте в духовку приблизно на годину.
3. Поки картопля запікається, займіться соусом. Розтопіть у каструлі вершкове масло, додайте до нього борошно і варіть ще близько хвилини, постійно помішуючи. Суміш має стати пастоподібною та злегка золотистою. Вимкніть вогонь і поставте остигати на 5 хвилин.
4. Додайте в каструлю чеддер та пиво, поставте суміш на слабкий вогонь.
5. Коли сир почне танути, додайте зелену цибулю, гірчицю та яєчний жовток і готуйте пару хвилин, постійно помішуючи, поки суміш не загусне і не відійде від стінок каструлі.
6. Влийте Вустерширський соус, зніміть каструлю з вогню і дайте охолонути.
7. Коли картопля буде готова – дістаньте її з духовки.
8. У центрі кожної картоплини зробіть глибокі надрізи у вигляді хреста і влийте туди соус.
9. Відправе картоплю назад до духовки і запікайте до утворення золотистої скоринки.
10. Змішайте нарізаний часник і сметану і полийте сметанним соусом готову картоплю як топінгом.
Вийде спражня шедевр! Спробуйте!
Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...
Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...