
Осінній борщ має зігрівати і шлунок, і серденько. Особливим його роблять ароматні лісові гриби, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти на 20 порцій:
Приготування
З курки зняти шкіру та відварити бульйон з духмяним перцем, стеблом та коренем селери. Процідити, м’ясо зняти з кісток, порізати та повернути у бульйон, додати квасолю і поставити варити до готовності квасолі, потім додати капусту.
Буряк, та моркву почистити та порізати разом з паприкою на соломку, пасерувати на олії до гарного кольору і зменшення об'єму у два рази. Відкинути на друшляк, щоб прибрати зайву олію.
Цибулю обсмажити до золотавого кольору, додати гриби лисички або гливи і смажити, поки гриби не підрум'яняться. Додати у суміш грибів і цибулі підсмажені буряк та моркву, перетерту крізь сито журавлину та яблучний сік і протушкувати усе разом 10 хвилин, постійно помішуючи.
Додати тушковану суміш овочів та соку до бульйону з квасолею та капустою. Проварити 10 хвилин, потерти або подрібнити ножем часник, додати за смаком сіль та перець. Дати настоятись.
Менше жиру не завжди означає більше користі. Фахівці пояснили, чому вершкове масло з вмістом жиру 80% може бути здоровішим вибором, ніж так звані легкі аналоги, передають Патріоти України. У таких «полегшених» продуктах виробники часто зменшують кількі...
Смаження їжі, особливо риби або жирного м'яса, утворює багато хімічних сполук з інтенсивним неприємним ароматом, які затримуються в повітрі годинами або навіть днями, передають Патріоти України. Леткі частинки жиру поширюються по всьому будинку та осі...