"Коли я вперше скуштував бабагануш, мої рецептори збожеволіли від цього смаку. Я відмовлявся вірити, що баклажани можуть бути такими смачними. Весь секрет криється у запіканні. Треба, щоб овочі добре так підгоріли у духовці. Тоді їх смак переверне ваше життя з ніг на голову", - написав відомий український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України та пропонують і вам скуштувати одну із його улюблених страв.
Баклажани (2−3 шт.) добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Викладіть баклажани на деко чи у форму і часто наколіть зубочисткою. Скропіть оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230−240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів повинна добре підгоріти.
Дайте баклажанам трохи охолонути, потім ложкою виберіть м’якоть баклажанів у миску.
Додайте 2−3 зубчики часнику, сіль і перець за смаком, 2−3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіні й 1 ч. л. паприки. Вичавіть у миску з баклажанами сік половини лимона. Добре подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності.
Подрібніть зелень петрушки, кропу або кінзи. Додайте до бабагануша. При подачі скропіть оливковою олією і злегка притрусіть паприкою. Подавайте бабагануш охолодженим з пітою, лавашем, крекерами або сухариками.
Взимку прилавки магазинів, супермаркетів, та ринки виставляють такі смачні та корисні цитрусові фрукти. Мандарини та апельсини певно полюбляють всі, особливо радіють їм дітлахи, передають Патріоти України. Та не лише смачно їх їсти в свіжому вигляді, п...
Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...