Цей смак переверне ваше життя: Клопотенко поділився рецептом улюбленої страви із баклажанів

"Коли я вперше скуштував бабагануш, мої рецептори збожеволіли від цього смаку. Я відмовлявся вірити, що баклажани можуть бути такими смачними. Весь секрет криється у запіканні. Треба, щоб овочі добре так підгоріли у духовці. Тоді їх смак переверне ваше життя з ніг на голову", - написав відомий український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України та пропонують і вам скуштувати одну із його улюблених страв.

Інгредієнти

  • Баклажани — 2−3 шт.
  • Часник — 2−3 зубчики
  • Оливкова олія (+ скропити баклажани перед запіканням) — 2−3 ст. л.
  • Копчена паприка — 1 ч. л.
  • Паста тахіні - 2 ст. л.
  • Сік половини лимона
  • Петрушка (або кріп, кінза) — за смаком
  • Сіль та перець — за смаком
  • Лаваш (або піта, чіабата, крекери) для подачі

Покроковий рецепт

Баклажани (2−3 шт.) добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Викладіть баклажани на деко чи у форму і часто наколіть зубочисткою. Скропіть оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230−240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів повинна добре підгоріти.

Дайте баклажанам трохи охолонути, потім ложкою виберіть м’якоть баклажанів у миску.

Додайте 2−3 зубчики часнику, сіль і перець за смаком, 2−3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіні й 1 ч. л. паприки. Вичавіть у миску з баклажанами сік половини лимона. Добре подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності.

Подрібніть зелень петрушки, кропу або кінзи. Додайте до бабагануша. При подачі скропіть оливковою олією і злегка притрусіть паприкою. Подавайте бабагануш охолодженим з пітою, лавашем, крекерами або сухариками.

Ризикуєте отримати виразку або гастрит! Що можна і що заборонено їсти натщесерце

вівторок, 24 червень 2025, 12:35

Натщесерце багато хто починає свій день зі склянки кави або лимонної води, проте такі звички можуть негативно впливати на шлунок, особливо якщо існує ризик розвитку виразки або гастриту. Лікарі наголошують, що правильний вибір продуктів натщесерце допо...

Є секрет! Що зробити, щоб сирники було набагато легше і зручніше ліпити

вівторок, 24 червень 2025, 11:37

Іноді сирна маса виходить настільки м’якою та пухкою, що зліпити з неї цілісні сирники не виходить. Нерідко білі шайбочки розвалюються задовго до викладання на сковороду, передають Патріоти України. Чому процес ліплення сирників часом є настільки склад...