Цей смак переверне ваше життя: Клопотенко поділився рецептом улюбленої страви із баклажанів

"Коли я вперше скуштував бабагануш, мої рецептори збожеволіли від цього смаку. Я відмовлявся вірити, що баклажани можуть бути такими смачними. Весь секрет криється у запіканні. Треба, щоб овочі добре так підгоріли у духовці. Тоді їх смак переверне ваше життя з ніг на голову", - написав відомий український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України та пропонують і вам скуштувати одну із його улюблених страв.

Інгредієнти

  • Баклажани — 2−3 шт.
  • Часник — 2−3 зубчики
  • Оливкова олія (+ скропити баклажани перед запіканням) — 2−3 ст. л.
  • Копчена паприка — 1 ч. л.
  • Паста тахіні - 2 ст. л.
  • Сік половини лимона
  • Петрушка (або кріп, кінза) — за смаком
  • Сіль та перець — за смаком
  • Лаваш (або піта, чіабата, крекери) для подачі

Покроковий рецепт

Баклажани (2−3 шт.) добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Викладіть баклажани на деко чи у форму і часто наколіть зубочисткою. Скропіть оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230−240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів повинна добре підгоріти.

Дайте баклажанам трохи охолонути, потім ложкою виберіть м’якоть баклажанів у миску.

Додайте 2−3 зубчики часнику, сіль і перець за смаком, 2−3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіні й 1 ч. л. паприки. Вичавіть у миску з баклажанами сік половини лимона. Добре подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності.

Подрібніть зелень петрушки, кропу або кінзи. Додайте до бабагануша. При подачі скропіть оливковою олією і злегка притрусіть паприкою. Подавайте бабагануш охолодженим з пітою, лавашем, крекерами або сухариками.

ТОП-3 причини, чому кава може допомогти схуднути та як її правильно пити

вівторок, 7 жовтень 2025, 23:10

Кава не є чарівним засобом для схуднення, але наукові дослідження показують, що вона може стати корисним доповненням до вашого раціону. Експерти виділяють три основні механізми, завдяки яким кава може сприяти контролю ваги, передають Патріоти України. ...

Розставлено крапки над "і": Що кажуть вчені про користь кісткового бульйону для здоров'я

вівторок, 7 жовтень 2025, 17:50

Кістковий бульйон нині став популярним продуктом харчування. Часто його називають "рідким золотом", адже вважається, що такий бульйон є порятунком від застуди, може полегшити біль у суглобах, а також позитивно впливає на шкіру та травлення, передають П...