Цей смак переверне ваше життя: Клопотенко поділився рецептом улюбленої страви із баклажанів

"Коли я вперше скуштував бабагануш, мої рецептори збожеволіли від цього смаку. Я відмовлявся вірити, що баклажани можуть бути такими смачними. Весь секрет криється у запіканні. Треба, щоб овочі добре так підгоріли у духовці. Тоді їх смак переверне ваше життя з ніг на голову", - написав відомий український кулінар Євген Клопотенко на своєму сайті, передають Патріоти України та пропонують і вам скуштувати одну із його улюблених страв.

Інгредієнти

  • Баклажани — 2−3 шт.
  • Часник — 2−3 зубчики
  • Оливкова олія (+ скропити баклажани перед запіканням) — 2−3 ст. л.
  • Копчена паприка — 1 ч. л.
  • Паста тахіні - 2 ст. л.
  • Сік половини лимона
  • Петрушка (або кріп, кінза) — за смаком
  • Сіль та перець — за смаком
  • Лаваш (або піта, чіабата, крекери) для подачі

Покроковий рецепт

Баклажани (2−3 шт.) добре вимийте і висушіть паперовим рушником. Викладіть баклажани на деко чи у форму і часто наколіть зубочисткою. Скропіть оливковою олією і запікайте в духовці при температурі 230−240 градусів протягом 20 хвилин. Поверхня баклажанів повинна добре підгоріти.

Дайте баклажанам трохи охолонути, потім ложкою виберіть м’якоть баклажанів у миску.

Додайте 2−3 зубчики часнику, сіль і перець за смаком, 2−3 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л. пасти тахіні й 1 ч. л. паприки. Вичавіть у миску з баклажанами сік половини лимона. Добре подрібніть масу занурювальним блендером до однорідності.

Подрібніть зелень петрушки, кропу або кінзи. Додайте до бабагануша. При подачі скропіть оливковою олією і злегка притрусіть паприкою. Подавайте бабагануш охолодженим з пітою, лавашем, крекерами або сухариками.

А ви це знали? До яких проблем можуть призвести веганство та сироїдіння

неділя, 8 вересень 2024, 13:00

Спеціально для Health Talk ендокринологиня Катерина Толстікова поділилася своєю лікарською думкою щодо впливу веганства та сироїдіння на здоровʼя людини, передають Патріоти України. Планування довгострокового веганства може стати ефективним для підтрим...

Є секрет! Що зробити з котлетами перед смаженням, щоб вийшли вп’ятеро смачніші і соковитіші

неділя, 8 вересень 2024, 12:10

З курячого м’яса соковиті котлети приготувати складно, тому що це м’ясо вважається сухим та нездатним утримувати сік, передають Патріоти України. З яловичим чи свинячим фаршем таких проблем не виникає, оскільки ці види м’яса жирні. Досвідчені господині...