Ці домашні цукерки тут же з'їдять дорослі і діти - максимум користі і смаку

Домашні натуральні цукерки завжди краще магазинних і фабричних, а якщо готувати їх не складно, тоді це взагалі знахідка. Ці цитрусові іриски приготовані за всіма законами ЗСЖ - ніякого цукру, масла і глютену, до того ж вони показані при анемії. Суцільні плюси! Їх рецептом поділитися нутриціолог Анна Нікольська, передають Патріоти України.

Цитрусові іриски з кокосом

Інгредієнт:

  • курага 19 штук (м'яка велика, по мірній склянці близько 300 мл)
  • сік грейпфрута 100 мл (3/4 грейпфрута)
  • мигдаль 150 мл по мірній склянці
  • кокосова стружка 3 ст. л.

Що робимо:

1. Вичавлюємо сік з грейпфрута і заливаємо їм промиту курагу, залишаємо на 1-3 години.

2. Перебиваємо цю суміш в пюре, найлегше це зробити за допомогою блендера.

3. Подрібнюємо мигдаль в борошно (найпростіше в кавомолці).

4. З'єднуємо пюре з кураги, мелений мигдаль і стружку, все ретельно вимішуємо.

5. Розкладаємо масу на деко або форму, ретельно вирівнюємо. Краще, якщо шар буде не більше 4-5 міліметрів, щоб іриски добре карамелізувалися.

6. Ставимо в духовку на 20 хвилин при температурі 180-200 градусів. Потім витягуємо, ріжемо на шматочки та відправляємо підсушуватися ще на 5 хвилин.

7. Даємо застигнути. Насолоджуємося!

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...