Ці лайфхаки працюють! Як загустити варення, якщо воно вийшло рідким

Мільйони господинь у нашій країні щоліта беруться за приготування варення. Для цього вони використовують ягоди та фрукти, а подекуди навіть овочі. Але, інколи трапляється так, що варення вже готове, але його густина не влаштовує, адже воно вийшло досить рідким, передають Патріоти України.

Як загустити варення, якщо воно вийшло рідким, розбирався FoodOboz. Виявляється, існує декілька простих, але дієвих методів.

Як загустити варення?

Для загущення вже готового варення прийнято використовувати спеціальні добавки. Вони ніяк не впливають на смак страви, але значно змінюють його структуру.

Так, наприклад, найпопулярнішою натуральною добавкою вважається пектин. Він підвищує густоту варення, а також зберігає шматочки фруктів цілими. Додавати до варення його потрібно із розрахунку 10-15 г на 1 кг фруктів.

Квіттін, крохмаль, желатин, агар-агар, борошно, манна крупа також використовуються для загущення варення. А ось в останні роки господині почати використовувати ще й желфікс. Це добавка, що представляє собою желюючий цукор та сік ягоди ірги.

Використовувати будь-які загущувачі потрібно відповідно з інструкцією. В інакшому випадку варення може перетворитись на мармелад або желе.

Засинаєте важко? Пийте цей напій ввечері - і сон стане глибоким

неділя, 7 грудень 2025, 17:13

Все більше людей страждають від безсоння та труднощів із засинанням. Недосипання негативно впливає на мозок, нервову систему, серце та кровоносну систему. Експерти радять включити до раціону продукт, багатий на мелатонін - гормон сну, передають Патріот...

Сполоснули фрукти чи овочі й думаєте, що ті чисті? Найпоширеніша помилка, через яку з’їдаємо пестициди

неділя, 7 грудень 2025, 12:12

Мало хто дотримується рекомендацій щодо ретельного миття фруктів та овочів після покупки. Однак експерти попереджають: просте ополіскування під проточною водою може залишати на продуктах більшість пестицидів, бактерій та бруду. Є кілька методів, які сп...