Ці лайфхаки працюють! Як загустити варення, якщо воно вийшло рідким

Мільйони господинь у нашій країні щоліта беруться за приготування варення. Для цього вони використовують ягоди та фрукти, а подекуди навіть овочі. Але, інколи трапляється так, що варення вже готове, але його густина не влаштовує, адже воно вийшло досить рідким, передають Патріоти України.

Як загустити варення, якщо воно вийшло рідким, розбирався FoodOboz. Виявляється, існує декілька простих, але дієвих методів.

Як загустити варення?

Для загущення вже готового варення прийнято використовувати спеціальні добавки. Вони ніяк не впливають на смак страви, але значно змінюють його структуру.

Так, наприклад, найпопулярнішою натуральною добавкою вважається пектин. Він підвищує густоту варення, а також зберігає шматочки фруктів цілими. Додавати до варення його потрібно із розрахунку 10-15 г на 1 кг фруктів.

Квіттін, крохмаль, желатин, агар-агар, борошно, манна крупа також використовуються для загущення варення. А ось в останні роки господині почати використовувати ще й желфікс. Це добавка, що представляє собою желюючий цукор та сік ягоди ірги.

Використовувати будь-які загущувачі потрібно відповідно з інструкцією. В інакшому випадку варення може перетворитись на мармелад або желе.

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...