Ці продукти є і на вашій кухні: Голлівудська зірка поділилась рецептами гострих курячих биточків і домашньої граноли

Голлівудська зірка Холлі Беррі веде здоровий спосіб життя і вчить цьому інших. Під час першої хвилі локдаунів у світі вона завела свій блог про ЗСЖ, де розміщувала поради з харчування та догляду за собою, а також ділилася рецептами домашніх косметичних засобів і кулінарними секретами. Ось два рецепти з особистого блогу зірки в Instagram, які можна запросто приготувати вдома і поласувати без шкоди для фігури, передають Патріоти України.

Пряні курячі биточки в паніровці

  • 4 курячі грудки без кісток і без шкіри
  • 1 склянка борошна
  • 2 яйця
  • 1/3 склянки молока
  • 1/2 склянки панірувальних сухарів
  • 2 ч. л. часникового порошку
  • 2 ч. л. цибулевого порошку
  • 1 ч. л. меленого перцю чилі
  • сіль і чорний перець

Для гострого медового соусу:

  • 1 стручок червоного перцю чилі
  • 1/3 склянки квіткового меду

Спосіб приготування:

Курячу грудку тонко відбити, посолити, поперчити за смаком

У три різні ємності насипати окремо: борошно, збиті яйця і панірувальні сухарі. В кожну суміш додати мікс з приправ.

Курячі биточки по черзі занурити в борошно, збиті яйця і панірувальні сухарі. На сковороду налити олію і обсмажити м'ясо до золотистої скоринки.

Для гострого соусу: нарізати слайсами чилі, додати до рідкого меду і довести до кипіння в сотейнику. Полити соусом готові биточки.

Домашня гранола

  • 900 гр. вівсяних пластівців
  • 1/4 ст. сухого молока
  • 1 ст. зародків пшениці
  • 1 ст. нарізаного мигдалю
  • 1 ст. насіння кунжуту
  • 1 ст. гарбузового насіння
  • 2 ст. рідкого меду
  • 1 ст. соняшникової олії
  • 1/2 ст. сушеної вишні
  • 1 ст. світлих родзинок

Спосіб приготування:

Змішайте всі сухі інгредієнти. Підігрійте олію і мед, додайте до сухих інгредієнтів і добре перемішайте. ⁠

Розкладіть на застеленому деку. Випікайте в духовці при температурі 300°до золотистого кольору, помішуючи кожні 10 хвилин. Остудіть, потім перекладіть в ємність для зберігання.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...