Ця страва перетворює на свято будь-який день: Рецепт свинячих реберець з грибами та квашеною капустою

Поляки кажуть, що це їх рецепт, німці з ними, звичайно сперечаються — адже вони майстри готувати м’ясо з квашеною капустою. Але головне, це — нереально смачно! М’ясо виходить таким ніжним, що тане в роті, а аромат грибів просто зводить з розуму, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • Свинячі реберця — 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Чорнослив — 5-6 шт.
  • 50 гр сушених грибів
  • Копчений бекон — 150 г
  • 1 кг квашеної капусти
  • столова ложка майорану
  • 1 чайна ложка кмину
  • Сіль, чорний перець — на ваш смак

Процес приготування

Залити гриби холодною водою і залишити на 1-2 години.

Ребра нарізати шматочками, посолити, поперчити й обсмажити з двох сторін на соняшниковій олії.

На сковороду викласти нарізаний кубиками бекон і цибулю, обсмажити, а коли він почне ставати рум’яним, додати часник. Обсмажити все разом ще 1 хвилину.

Додати квашену капусту, чорнослив без кісточок і замочені гриби (налити трохи води, в якій вони були замочені). Додати майоран, кмин, сіль і перець. Тушкувати на повільному вогні близько 10 хвилин.

На дно форми для запікання викласти капусту. Зверху викласти реберця з грибами. Накрити форму фольгою або кришкою і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 2 години.

Є секрет! Що робити, щоб деруни вбирали менше олії

п’ятниця, 27 червень 2025, 19:10

Картопляні оладки – проста, дешева та смачна страва. Єдиний їхній недолік, через який ми не смажимо їх дуже часто, полягає в тому, що вони вбирають багато жиру. Це робить їх калорійними та важкоперетравлюваними. На щастя, є різні способи вирішення цієї...

Не відірватися! Як приготувати смачний лимонний квас

п’ятниця, 27 червень 2025, 17:14

У спеку ми багато п’ємо рідини: вода і компоти, морс і лимонад, мохіто і смузі… А про квас вже й говорити нічого: якого тільки немає! Спробуйте зробити дуже смачний і легкий у приготуванні – лимонний квас. Тим більше і продуктів для нього треба небагат...