
У житті хоч раз кожній господині доводилося стикатися з тим, що страва пересолена, і кулінарні прорахунки треба виправляти. Є моменти, які легко виправити, якщо справа стосується макаронів або рису. Але що робити, якщо пересолені котлети. Проблема теж вирішується швидко, якщо знати прості хитрощі та вміти застосувати їх на практиці, передають Патріоти України.
У пересолений фарш додається трохи вареного рису, можна приготувати тефтелі. Рис, який піде в котлети, при варінні не солиться, готується звичайним способом.
Якщо тефтелі – не вихід, то збільшуйте кількість фаршу і перемішуйте з частиною пересоленого. Як варіант, можна додавати у фарш картоплю, капусту, хліб.
Продукти не зіпсують фарш та вирішать проблему.
До пересолених котлет, які вже приготовлені, підходять по-іншому.
Котлети вирушають на сковорідку, додається очищена картопля, вершкове масло, трохи води.
Кладеться зелень, на смак додаються приправи, лавровий лист. Гасяться 2-5 хвилин на повільному вогні. Картопля вбирає зайву сіль і надасть страві пікантний смак.
Яйця - справжня скарбниця вітамінів та поживних речовин. Однак тривалий час ходили чутки, що часте їхнє вживання підвищує рівень холестерину. Чи це правда? Дієтолог Бартек Кульчинський пояснює останні наукові дані, передають Патріоти України. За словам...
Дослідники з Університету Сапієнца в Римі (Італія) з'ясували, що кофеїн, який міститься в каві, чаї та какао, може активно сприяти зростанню клітин, які допомагають регенерувати оболонці кровоносних судин. Дослідження проводили серед людей, які стражда...