Цього ви точно не знали! Навіщо додавати лід під час смаження яєчні

Смажене яйце не завжди виходить ідеальним. Гурманів може не влаштувати консистенція, вигляд страви та результати приготування. У одних випадках жовток приготований так, як треба, а білок не повністю згортається. У інших випадках біла частина яєчні “схоплюється”, проте відбувається і згортання жовтка.

Втім, існує простий спосіб забезпечити збереження балансу, коли білок повністю приготований, а жовток залишається рідким. Про це пише Allrecipes.

Спочатку давайте розглянемо основи приготування яєчні. Гарна яєчня починається з антипригарної сковорідки, вершкового масла або олії і, звичайно ж, свіжих яєць.

Спочатку розігрійте сковорідку на середньому вогні, а потім, коли вона нагріється до ідеальної температури, покладіть яйця. Ви можете розбити їх прямо над сковорідкою або, якщо хочете бути особливо обережними, розбити їх у миску та акуратно вилити яйця на сковорідку з невеликої висоти.

Як смажити яєчню з льодом

Тепер можна додати кілька кубиків льоду. Покладіть лід у відкриту частину сковорідки подалі від яєць (щоб вони не залилися водою), зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте сковорідку кришкою.

Як це працює

Додавання льоду (або води) створює пару в гарячій сковорідці, і коли вона потрапляє під кришку, пара готує навколишню оболонку яйця — ту частину, яка безпосередньо не торкається джерела тепла.

Тепло від пари досить м'яке, щоб не переварити яйця, але створює тонку оболонку навколо жовтка, яка утримує його цілим і неушкодженим, поки він не потрапить до вас на тарілку.

Це майже як варити і смажити яйця одночасно. І, найголовніше, це позбавляє вас від слизької та напівсирої оболонки вашого сніданку.

Не робіть помилок! Чому вдома не виходить приготувати смачну каву

понеділок, 8 вересень 2025, 18:45

Кава – це не просто напій, а й маленький ритуал, з якого для багатьох починається день, передають Патріоти України. Проте приготування вдома часто не приносить очікуваного результату: напій виходить надто гірким, слабким або позбавленим характерного ар...

Наслідки можуть бути сумні! ТОП-10 тривожних сигналів, що ви п’єте забагато коли

понеділок, 8 вересень 2025, 6:45

Щоденна банка коли здається дрібницею, проте саме вона може стати поштовхом до серйозних проблем зі здоров’ям. Цей напій приховує у собі надлишок цукру, кофеїну та добавок, які впливають на організм набагато сильніше, ніж здається на перший погляд, пер...