Цього ви точно не знали! Навіщо додавати лід під час смаження яєчні

Смажене яйце не завжди виходить ідеальним. Гурманів може не влаштувати консистенція, вигляд страви та результати приготування. У одних випадках жовток приготований так, як треба, а білок не повністю згортається. У інших випадках біла частина яєчні “схоплюється”, проте відбувається і згортання жовтка.

Втім, існує простий спосіб забезпечити збереження балансу, коли білок повністю приготований, а жовток залишається рідким. Про це пише Allrecipes.

Спочатку давайте розглянемо основи приготування яєчні. Гарна яєчня починається з антипригарної сковорідки, вершкового масла або олії і, звичайно ж, свіжих яєць.

Спочатку розігрійте сковорідку на середньому вогні, а потім, коли вона нагріється до ідеальної температури, покладіть яйця. Ви можете розбити їх прямо над сковорідкою або, якщо хочете бути особливо обережними, розбити їх у миску та акуратно вилити яйця на сковорідку з невеликої висоти.

Як смажити яєчню з льодом

Тепер можна додати кілька кубиків льоду. Покладіть лід у відкриту частину сковорідки подалі від яєць (щоб вони не залилися водою), зменшіть вогонь до мінімуму і накрийте сковорідку кришкою.

Як це працює

Додавання льоду (або води) створює пару в гарячій сковорідці, і коли вона потрапляє під кришку, пара готує навколишню оболонку яйця — ту частину, яка безпосередньо не торкається джерела тепла.

Тепло від пари досить м'яке, щоб не переварити яйця, але створює тонку оболонку навколо жовтка, яка утримує його цілим і неушкодженим, поки він не потрапить до вас на тарілку.

Це майже як варити і смажити яйця одночасно. І, найголовніше, це позбавляє вас від слизької та напівсирої оболонки вашого сніданку.

Є секрет! Чим досвідчені господині замінюють оцет при приготуванні борщу

понеділок, 8 липень 2024, 13:12

Для того щоб приготувати чудовий класичний борщ, необхідно додати кислі продукти, які нададуть характерного відтінку смаку, передають Патріоти України. Також важливо зберегти яскравий червоний його колір. Багато хто додає до борщу ложку столового оцту....

Ви будете вражені! Цю частину курки взагалі краще не вживати - хоча вона й смакує, але отруйна

понеділок, 8 липень 2024, 11:59

Кухарі поділилися, яка часника найотруйніша в курці, і закликали людей відмовитися від її вживання. Її багато хто їсти з задоволенням, але вона негативно позначиться як на фігурі, так і на вашому здоров'ї, передають Патріоти України. Наприклад, кажуть ...