У Греції жоден новорічний стіл не обходиться без традиційного пирога "Василопіта". Назвали його на честь свята Василя, яке припадає на 1 січня. Головною особливістю бісквіта є те, що перед його випіканням у тісто кладуть монету, загорнуту у фольгу. Греки вважають, що той, кому дістанеться шматочок пирога з монетою, буде мати найвдаліший рік. Також перші два шматочки не подають на стіл, а красиво їх прикрашають і кладуть під ялинку. Якщо монетка опиниться в одному з цих шматочків, то всю сім'ю супроводжуватиме успіх у новому році. Кулінар Євген Клопотенко поділився секретом приготування пишного грецького пирога "Василопіта" на своєму сайті, передають Патріоти України.
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Перед приготуванням поставити духовку розігріватись на 180 градусів. Масло вершкове дістати з холодильника, щоб воно було кімнатної температури.
2. 300 г вершкового масла|мастила| перекласти в чашу комбайна і додати 250 г сухарної пудри. Збити до повітряної суміші. Далі, додавати яйця по черзі і продовжувати збивати. Усього додати 4 яйця.
3. Додати 75 мл молока та продовжувати збивати.
4. Взяти 1 апельсин, помити і натерти цедру так, щоб не зачіпати білу частину апельсина. Натерту цедру додати до всіх інгредієнтів та збити.
5. У чашу додати 300 г борошна і 10 г розпушувача, а також 1/2 ч.л. мускатний горіх. Перемішати на низьких обертах.
6. За допомогою ступки розім'яти 2 г мастики, додати в чашу і перемішати на низьких обертах.
7. Форму діаметром 24-26 застелити пергаментним папером та змастити 1 ст.л. олії. Тісто перекласти у форму і поставити випікатися на 50 хвилин при температурі 180 градусів.
8. Дати пирогу охолонути, після чого посипати цукровою пудрою.
Серце - головний двигун нашого організму, і від того, що ми їмо, напряму залежить його здоров’я. На жаль, багато популярних продуктів, які ми споживаємо щодня, можуть непомітно шкодити судинам і підвищувати ризик серцево-судинних захворювань, передають...
Цей яблучний пиріг - справжнє втілення осіннього затишку. Він готується всього за годину, але здатен підкорити серце кожного, хто його скуштує. Аромат кориці, ніжна текстура тіста та соковиті яблука створюють десерт, який стане зіркою вашого столу, пер...