У магазині такого не купите! Найтонший лаваш - домашній рецепт

Такий найтонший лаваш можна спробувати тільки вдома, в магазині вам не запропонують настільки тонкі коржі. Млинці виходять найтоншими за рахунок крохмалю в тісті, передають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 400 г;
  • кип’яток, 220 г;
  • сіль, 1 ч.л;
  • олія соняшникова, 2 ст.л;
  • крохмаль.

Процес приготування лаваша

Крохмаль беріть будь-який, кукурудзяний або картопляний.

Борошно змішати з сіллю і заливаємо кип’ятком, вливаємо олію.

Вимішуємо спочатку лопаткою, щоб тісто охололо.

Коли температура буде нормальною, мішаємо руками.

Укладаємо тісто в пакет і залишаємо на 1 годину.

Добре вимішуємо тісто і залишаємо ще на 30 хвилин накритим.

Ділимо тісто на невеликі шматочки, скачуємо колобки.

Кожен колобок спочатку вмочуємо в крохмаль з двох сторін, потім розкачуємо качалкою в найтонший корж, змащуємо соняшниковою олією і складаємо один на одного.

Обсмажуємо на сухій сковорідці, складаємо стопкою на тарілці і накриваємо пакетом, щоб коржі стали м’якими.

Можна ще змащувати вершковим маслом.

Подаю такі коржі в якості доповнення до салатів, шашликів, інших страв. Вони відмінно підходять для різних начинок, можна зробити шаурму, де буде багато начинки і мало тіста.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...