У вигляді олівців: Легкий та простий рецепт печива до 1 вересня

Для «гумки» можна використовувати рожевий шоколад або білий з барвником (Фото: _bayleymiller / instagram.com)Вафельний торт - універсальний десерт, який люблять і дорослі, і діти. У перший навчальний день такий торт можна приготувати у вигляді порційного печива-олівців. Але найголовніше те, що його дуже просто і швидко готувати, а тому в метушні 1 вересня ви все одно встигнете порадувати дітей святковим десертом, зазначають Патріоти України.

Щоб спростити рецепт іще більше, замість вафельних коржів і згущеного молока можна використовувати готові вафлі. Тоді їх потрібно просто обрізати у формі олівців і вмочити в глазур.

Рецепт вафельного печива

Інгредієнти:

  • вафельні коржі
  • згущене молоко (можна варене)
  • чорний шоколад для глазурі
  • білий шоколад для глазурі
  • червоний харчовий барвник / рожевий шоколад для глазурі

Приготування:

Промажте вафельний корж згущеним молоком, зверху викладіть ще один, знову промажте і накрийте третім коржем. Акуратно розріжте торт на смужки шириною 2-3 см, потім кожну розріжте на 2-3 частини близько 8-10 см кожна. Обріжте отримані смужки в формі олівців.

Розтопіть окремо чорний шоколад, білий і рожевий (або ж знову білий але з барвником). Потім, коли шоколад трохи охолоне, акуратно вмочіть печиво в рожеву глазур з квадратного боку, а потім в білу - з гострого. Зачекайте поки біла глазур затвердіє і додайте трохи чорного шоколаду на кінчик, щоб зімітувати грифель олівця.

Коли глазур застигне, можете їсти печиво. Смачного!

Варто знати! Вчені з’ясували, коли найкращий час пити каву для здоров’я серця

вівторок, 18 листопад 2025, 18:11

Дослідники з Тулейнського університету опитали понад 40 000 людей і встановили, що час споживання кави має значення для здоров’я серця, передають Патріоти України. Рекомендації дослідників:. Це обсерваційне дослідження, тож воно не доводить причинно-на...

А ви це знали? Чому категорично не можна мити сире м’ясо перед приготуванням

вівторок, 18 листопад 2025, 13:10

Багато господинь і досі ретельно промивають м’ясо під краном перед тим, як його приготувати. На перший погляд це здається логічним, адже вода очищає продукт. Але сучасні фахівці з харчової безпеки наголошують: мити сире м’ясо вкрай небезпечно. Розповід...