У захваті будуть усі: Як приготувати американські бісквіти із кремом, які вражають виглядом та смаком

В Америку рецепт чудовий бісквітів, поєднаних кремом, привезли німецькі протестанти. Свою назву смаколик отримав завдяки німецьким робітникам. Коли вони вони відкривали пакунок з обідом і бачили там красиві бісквіти, то вигукували: "Whoo! Pie!". Американцям настільки сподобався десерт, що він швидко поширився територією країни, а штати Массачусетс, Нью-Гемпшир, Пенсільванія та Мен досі сперечаються, на якій території рецепт поширився раніше. Приготувати вупі пай не складно, а результат потішить навіть досвідчених гурманів, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти

  • вершкове масло – 200 грам
  • яйця – 2 штуки
  • борошно – 300 грам
  • какао – 130 грам
  • цукор – 220 грам
  • розпушувач – 2 чайні ложки
  • ванільний цукор – 2 чайні ложки
  • молоко – 200 мілілітрів
  • вершки (33%) – 400 мілілітрів
  • цукрова пудра – 5 столових ложок

Приготування

  1. Змішуємо в одній посудині просіяне борошно, какао, розпушувач та ванільний цукор.
  2. В іншій ємкості збиваємо цукор з маслом, яке перед тим треба довести до кімнатної температури. Додаємо яйця та добре змішуємо. Потім по черзі додаємо молоко та борошняну суміш, вимішуємо тісто.
  3. На пергамент викладаємо невеликі кульки та трішки їх приплющуємо. Випікаємо їх 10 – 12 хвилин при 175 градусах.
  4. Поки бісквіти вистигають, збиваємо вершки з цукровою пудрою. Розрізаємо бісквіти навпіл та накладаємо крем всередину. Перед подачею вупі пай має постояти в прохолодному місці щонайменше 30 хвилин.
Джерело: 24 канал

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...