Угорська кухня багата на рецепти приготування смачних страв з м'яса, тушкованого у густому соусі. Перкельт зі свинини - одна з таких страв, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть стегна або ребер) - 750 г
смалець або олія - 80 г
цибуля - 100 г
молотий червоний перець - 1 неповна столова ложка
товчений кмин - половина чайної ложки
солодкий перець - 2 шт.
помідори - 2 шт.
часник - 2 зубчики
сіль
Приготування
1. У 2-3-літровій каструлі розігріваємо жир або олію і тушкуємо дрібно нарізану цибулю, але не засмажуємо її сильно.
2. Знімаємо каструлю з вогню та домішуємо червоний перець.
3. М'ясо нарізаємо кубиками 2х2 см.
4. До тушкованої цибулі домішуємо 1-2 столових ложки води і кип'ятим, помішуючи, доки не випарується вода.
5. Домішуємо до цибулі м'ясо, обсмажуємо 4-5 хвилин, посипаємо кмином та домішуємо дрібно нарізаний часник, заливаємо 50 г води і під кришкою тушкуємо до півготовності.
6. Коли википить вода, знімаємо кришку і смажимо ще 3-4 хвилини, солимо.
7. До м'яса додаємо почищені та нарізані перці та помідори, тушкуємо до готовності, підливаючи час від часу воду.
8. Знімаємо кришку, даємо воді википіти та смажемо ще 3-4 хвилини.
Загалом процес приготування займе десь півтори-дві години.
Легендарний шеф-кухар П'єр Коффман, володар трьох зірок Мішлен, поділився рецептом ідеального пюре у відео для BBC Maestro. Він закликає не нехтувати базовими принципами, адже саме вони визначають смак страви, передають Патріоти України. П'єр пояснює: ...
Запечена картопля - проста страва, яку більшість готує "на автоматі". Але саме вона може стати кулінарним шедевром, якщо додати лише один секретний інгредієнт. І це - сіль, передають Патріоти України. Відомий кухар Сільвія Фонтейн поділилася лайфхаком,...