Угорський перкельт: Рецепт неймовірно смачної печені зі свинини

Угорська кухня багата на рецепти приготування смачних страв з м'яса, тушкованого у густому соусі. Перкельт зі свинини - одна з таких страв, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

свинина (м'якоть стегна або ребер) - 750 г

смалець або олія - 80 г

цибуля - 100 г

молотий червоний перець - 1 неповна столова ложка

товчений кмин - половина чайної ложки

солодкий перець - 2 шт.

помідори - 2 шт.

часник - 2 зубчики

сіль

Приготування

1. У 2-3-літровій каструлі розігріваємо жир або олію і тушкуємо дрібно нарізану цибулю, але не засмажуємо її сильно.

2. Знімаємо каструлю з вогню та домішуємо червоний перець.

3. М'ясо нарізаємо кубиками 2х2 см.

4. До тушкованої цибулі домішуємо 1-2 столових ложки води і кип'ятим, помішуючи, доки не випарується вода.

5. Домішуємо до цибулі м'ясо, обсмажуємо 4-5 хвилин, посипаємо кмином та домішуємо дрібно нарізаний часник, заливаємо 50 г води і під кришкою тушкуємо до півготовності.

6. Коли википить вода, знімаємо кришку і смажимо ще 3-4 хвилини, солимо.

7. До м'яса додаємо почищені та нарізані перці та помідори, тушкуємо до готовності, підливаючи час від часу воду.

8. Знімаємо кришку, даємо воді википіти та смажемо ще 3-4 хвилини.

Загалом процес приготування займе десь півтори-дві години.

Вас обманюють? Як визначити справжнє вершкове масло ще в магазині

вівторок, 22 липень 2025, 19:09

На полицях супермаркетів - десятки упаковок, але далеко не все з того, що виглядає як вершкове масло, ним дійсно є. Сьогодні виробники часто маскують спреди та інші жири під натуральне масло, сподіваючись, що споживач не зверне увагу на дрібниці. Та є ...

Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

вівторок, 22 липень 2025, 9:47

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...