Угорський перкельт: Рецепт неймовірно смачної печені зі свинини

Угорська кухня багата на рецепти приготування смачних страв з м'яса, тушкованого у густому соусі. Перкельт зі свинини - одна з таких страв, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

свинина (м'якоть стегна або ребер) - 750 г

смалець або олія - 80 г

цибуля - 100 г

молотий червоний перець - 1 неповна столова ложка

товчений кмин - половина чайної ложки

солодкий перець - 2 шт.

помідори - 2 шт.

часник - 2 зубчики

сіль

Приготування

1. У 2-3-літровій каструлі розігріваємо жир або олію і тушкуємо дрібно нарізану цибулю, але не засмажуємо її сильно.

2. Знімаємо каструлю з вогню та домішуємо червоний перець.

3. М'ясо нарізаємо кубиками 2х2 см.

4. До тушкованої цибулі домішуємо 1-2 столових ложки води і кип'ятим, помішуючи, доки не випарується вода.

5. Домішуємо до цибулі м'ясо, обсмажуємо 4-5 хвилин, посипаємо кмином та домішуємо дрібно нарізаний часник, заливаємо 50 г води і під кришкою тушкуємо до півготовності.

6. Коли википить вода, знімаємо кришку і смажимо ще 3-4 хвилини, солимо.

7. До м'яса додаємо почищені та нарізані перці та помідори, тушкуємо до готовності, підливаючи час від часу воду.

8. Знімаємо кришку, даємо воді википіти та смажемо ще 3-4 хвилини.

Загалом процес приготування займе десь півтори-дві години.

Варто знати! Чи потрібно мити печінку перед смаженням

п’ятниця, 22 листопад 2024, 12:00

Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...