Угорська кухня багата на рецепти приготування смачних страв з м'яса, тушкованого у густому соусі. Перкельт зі свинини - одна з таких страв, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
свинина (м'якоть стегна або ребер) - 750 г
смалець або олія - 80 г
цибуля - 100 г
молотий червоний перець - 1 неповна столова ложка
товчений кмин - половина чайної ложки
солодкий перець - 2 шт.
помідори - 2 шт.
часник - 2 зубчики
сіль
Приготування
1. У 2-3-літровій каструлі розігріваємо жир або олію і тушкуємо дрібно нарізану цибулю, але не засмажуємо її сильно.
2. Знімаємо каструлю з вогню та домішуємо червоний перець.
3. М'ясо нарізаємо кубиками 2х2 см.
4. До тушкованої цибулі домішуємо 1-2 столових ложки води і кип'ятим, помішуючи, доки не випарується вода.
5. Домішуємо до цибулі м'ясо, обсмажуємо 4-5 хвилин, посипаємо кмином та домішуємо дрібно нарізаний часник, заливаємо 50 г води і під кришкою тушкуємо до півготовності.
6. Коли википить вода, знімаємо кришку і смажимо ще 3-4 хвилини, солимо.
7. До м'яса додаємо почищені та нарізані перці та помідори, тушкуємо до готовності, підливаючи час від часу воду.
8. Знімаємо кришку, даємо воді википіти та смажемо ще 3-4 хвилини.
Загалом процес приготування займе десь півтори-дві години.
У котлетний фарш на перший погляд можна додати все, що завгодно – від хліба до овочів. Причому у самих овочах майже немає обмежень, передають Патріоти України. Але в той же час існують продукти, які додавати у фарш не варто за жодних умов. Їх лише два ...
Рецептів із картоплею багато, але про цей знають не всі. Хрумка зверху і м’яка всередині. Така запечена чи смажена картопля може стати як гарніром, так і самостійною стравою, передають Патріоти України. 1 кг картоплі середнього розміру промийте та розр...