Українська кухня виживання: Пампушки без замісу на сковороді. Виручать, коли в оселі довго немає світла

Пампушки

Саме зараз, коли більшість українців змушені годинами і навіть днями сидіти без електроенергії, варто освоїти чим більше рецептів швидких та ситних страв, особливо тих, котрі не потребують розігріву, а також зберіганні у холодильнику. Виходячи з цього, пампушки від кулінарки Тетяни Петришиної — ідеальний варіант. Вони вдаються м’які та з хрусткою скоринкою, дуже смачно та без заморочок. Краще брати високу сковороду, бо тісто росте та пристане до кришки .

Інгредієнти:
  • Вода — 200 мл
  • Дріжджі сухі — 1 ч. л з гіркою (12−15 г свіжі)
  • Цукор — 1 ст. л
  • Сіль — 1 ч. л
  • Олія — 1 ст. л
  • Борошно — 300 г

Приготування:

В теплій воді розчинити дріжджі з цукром, додати сіль, олію, просіяне борошно. Ложкою добре замішати тісто до однорідності. Тісто буде липке, але борошна не давати більше.

Вкрити плівкою та залишити підходити в теплі на 40/45 хв. Стіл присипати борошном, руки також, бо тісто липке. Поділити його на рівні частини. Добре скатати в кульки, відразу класти на суху сковорідку, закрити кришкою, дати підійти 15 хв. Випікати на маленькому вогні під кришкою з однієї сторони 15 хвилин, до золотистого кольору. Перевернути з допомогою тарілки/ пергаменту і випікати ще 15 хвилин. Конденсат з кришки витирати паперовим рушничком, бо буде капати на тісто.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...