Саме зараз, коли більшість українців змушені годинами і навіть днями сидіти без електроенергії, варто освоїти чим більше рецептів швидких та ситних страв, особливо тих, котрі не потребують розігріву, а також зберіганні у холодильнику. Виходячи з цього, пампушки від кулінарки Тетяни Петришиної — ідеальний варіант. Вони вдаються м’які та з хрусткою скоринкою, дуже смачно та без заморочок. Краще брати високу сковороду, бо тісто росте та пристане до кришки .
Інгредієнти:
- Вода — 200 мл
- Дріжджі сухі — 1 ч. л з гіркою (12−15 г свіжі)
- Цукор — 1 ст. л
- Сіль — 1 ч. л
- Олія — 1 ст. л
- Борошно — 300 г
Приготування:
В теплій воді розчинити дріжджі з цукром, додати сіль, олію, просіяне борошно. Ложкою добре замішати тісто до однорідності. Тісто буде липке, але борошна не давати більше.
Вкрити плівкою та залишити підходити в теплі на 40/45 хв. Стіл присипати борошном, руки також, бо тісто липке. Поділити його на рівні частини. Добре скатати в кульки, відразу класти на суху сковорідку, закрити кришкою, дати підійти 15 хв. Випікати на маленькому вогні під кришкою з однієї сторони 15 хвилин, до золотистого кольору. Перевернути з допомогою тарілки/ пергаменту і випікати ще 15 хвилин. Конденсат з кришки витирати паперовим рушничком, бо буде капати на тісто.
Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...
Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...