Українська кухня виживання: Пампушки без замісу на сковороді. Виручать, коли в оселі довго немає світла

Пампушки

Саме зараз, коли більшість українців змушені годинами і навіть днями сидіти без електроенергії, варто освоїти чим більше рецептів швидких та ситних страв, особливо тих, котрі не потребують розігріву, а також зберіганні у холодильнику. Виходячи з цього, пампушки від кулінарки Тетяни Петришиної — ідеальний варіант. Вони вдаються м’які та з хрусткою скоринкою, дуже смачно та без заморочок. Краще брати високу сковороду, бо тісто росте та пристане до кришки .

Інгредієнти:
  • Вода — 200 мл
  • Дріжджі сухі — 1 ч. л з гіркою (12−15 г свіжі)
  • Цукор — 1 ст. л
  • Сіль — 1 ч. л
  • Олія — 1 ст. л
  • Борошно — 300 г

Приготування:

В теплій воді розчинити дріжджі з цукром, додати сіль, олію, просіяне борошно. Ложкою добре замішати тісто до однорідності. Тісто буде липке, але борошна не давати більше.

Вкрити плівкою та залишити підходити в теплі на 40/45 хв. Стіл присипати борошном, руки також, бо тісто липке. Поділити його на рівні частини. Добре скатати в кульки, відразу класти на суху сковорідку, закрити кришкою, дати підійти 15 хв. Випікати на маленькому вогні під кришкою з однієї сторони 15 хвилин, до золотистого кольору. Перевернути з допомогою тарілки/ пергаменту і випікати ще 15 хвилин. Конденсат з кришки витирати паперовим рушничком, бо буде капати на тісто.

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...

Як позбутися бризок олії під час смаження риби

неділя, 15 червень 2025, 17:12

Якою майстерною не була б господиня, в процесі смаження риби все одно бризки від масла і борошна, що пригоріли, летять у різні боки. Через це після приготування їжі доводиться забиратися на кухні, інакше потім відмити поверхню від жиру буде дуже складн...