Українська птиця... на індійський "мотив": Рецепт курки від учасника реаліті-шоу "Пекельна кухня"

Справжній індійський рецепт курки карі подарувам своїм щанувальникам учасник реаліті-шоу "Пекельна кухня" Юрій Діденко. Переконані: вам сподобається ця страва, зазначають Патріоти України.

Кухар підготував для читачів справжній індійський рецепт курки карі на кокосовому молоці. Якщо вам до вподоби коров'ячі вершки – можете додати їх, але страва буде дещо іншою.

Рецепт курки карі

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6

Інгредієнти:


Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі, зніміть з них шкірку.
  2. Дрібно наріжте овочі та обсмажте на розігрітій сковорідці з олією.
  3. Додайте до овочів магазинну жовту пасту карі або приготуйте її власноруч.
  4. Щоб приготувати домашню пасту карі вам потрібно перебити в однорідну масу:
    200 грамів цибулі, 20 грамів часнику, 20 грамів кореня імбиру, 200 грамів помідорів, перець чилі, спеції: карі, куркуму, зіру та коріандр.
  5. Злегка обсмажте овочі з карі та полийте кокосовим молоком. Тушкуйте все на повільному вогні 5 хвилин.

"До речі, замість кокосового молока можна використати вершки, а замість басматі – інший рис. Та це вже буде не індійський варіант карі, а український", – зазначив шеф-кухар.

"Індуси овочі залишають просто підсмаженими, а я пробиваю блендером і протираю через сито",
– прокоментував Юрій Діденко.

6. У протертий овочевий соус викладіть нарізану курку та тушкуйте до готовності. Не забудьте додати до курочки лимонний сік, сіль, цукор на ваш смак.

7. У окремій каструлі відваріть рис до готовності.

8. Викладіть на тарілку рис басматі, зверху курочку карі та рясно посипте страву рубленою кінзою. Смачного!

Будуть ідеальні! Чим змастити відбивні за годину до смаження

понеділок, 9 червень 2025, 11:15

Перед обсмажуванням м’яса товсті шматки бажано зробити плоскішими за допомогою відбивного молотка. Однак ця процедура далеко не завжди дозволяє досягти ідеального результату, передають Патріоти України. М’ясний продукт може залишитися жорстким. В резул...

А ви це знали? У якому разі макарони після варіння обов’язково промивають водою

понеділок, 9 червень 2025, 10:13

Макарони – гарний гарнір, який допоможе в потрібний момент. При приготуванні цієї страви потрібно точно дотримуватись рецепту. Запобігти злипанню макаронів можна, якщо слідувати порадам досвідчених кухарів, передають Патріоти України. Деякі господарки ...