Улюблена страва Кобзаря: Рецепт тих самих вареників, які обожнював Тарас Шевченко

Ім'я Тараса Шевченка золотими буквами вписане на сторінки української історії. У своїх листах він часто описував їжу, а деякі страви йому навіть снились. Патріоти України пропонують спробувати приготувати вареники, які так подобалися уславленому поету.

Інгредієнти:

для тіста

  • гречана мука – 2-2,5 склянки;
  • яйце – 1 штука;
  • молоко / вода – 0,5 склянки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки

для начинки

  • сир – 600 грам;
  • яйце – 1 штука;
  • цукор – 0,5 чайної ложки;
  • сіль.

для соусу

  • сметана – 2,5 склянки;
  • або вершкове масло – 40 грам.

Приготування:

  1. Доведіть до кипіння молоко або воду для тіста. Всипте муки, солі, вбийте яйце. Заваріть тісто, добре все перемішавши.
  2. Протріть сир через сито, перемішайте його з сирим яйцем, цукром і сіллю.
  3. Сформуйте на долоні круглі тонкі коржі, в центр кожного викладайте начинку з сиру, заліпіть звичайні напівкруглі вареники.
  4. Опустіть вареники в киплячу підсолену воду і варіть 10-12 хвилин. При подачі можна полити їх сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Джерело: 24 канал

Як покращити смак кави: ТОП-5 хитрощів

понеділок, 20 січень 2025, 12:14

Для того щоб смак кави завжди міг приємно здивувати, важливо не тільки купувати якісний напій і дотримуватися технологій приготування, але й знати деякі хитрощі. Завдяки цій каві завжди зможе порадувати своїм оригінальним смаком, передають Патріоти Укр...

Є секрет! Як зварити рис, пшоно чи перлову крупу вдвічі швидше

понеділок, 20 січень 2025, 11:13

Крупи обов’язково мають бути у раціоні харчування. Вони багаті на складні вуглеводи та в цілому мають позитивний вплив на самопочуття та здоров’я, передають Патріоти України. Ідеальна норма, коли 40% раціону складають саме крупи. Якщо ви думаєте, що їх...