Улюблена страва Кобзаря: Рецепт тих самих вареників, які обожнював Тарас Шевченко

Ім'я Тараса Шевченка золотими буквами вписане на сторінки української історії. У своїх листах він часто описував їжу, а деякі страви йому навіть снились. Патріоти України пропонують спробувати приготувати вареники, які так подобалися уславленому поету.

Інгредієнти:

для тіста

  • гречана мука – 2-2,5 склянки;
  • яйце – 1 штука;
  • молоко / вода – 0,5 склянки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки

для начинки

  • сир – 600 грам;
  • яйце – 1 штука;
  • цукор – 0,5 чайної ложки;
  • сіль.

для соусу

  • сметана – 2,5 склянки;
  • або вершкове масло – 40 грам.

Приготування:

  1. Доведіть до кипіння молоко або воду для тіста. Всипте муки, солі, вбийте яйце. Заваріть тісто, добре все перемішавши.
  2. Протріть сир через сито, перемішайте його з сирим яйцем, цукром і сіллю.
  3. Сформуйте на долоні круглі тонкі коржі, в центр кожного викладайте начинку з сиру, заліпіть звичайні напівкруглі вареники.
  4. Опустіть вареники в киплячу підсолену воду і варіть 10-12 хвилин. При подачі можна полити їх сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Джерело: 24 канал

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...