Улюблена страва Кобзаря: Рецепт тих самих вареників, які обожнював Тарас Шевченко

Ім'я Тараса Шевченка золотими буквами вписане на сторінки української історії. У своїх листах він часто описував їжу, а деякі страви йому навіть снились. Патріоти України пропонують спробувати приготувати вареники, які так подобалися уславленому поету.

Інгредієнти:

для тіста

  • гречана мука – 2-2,5 склянки;
  • яйце – 1 штука;
  • молоко / вода – 0,5 склянки;
  • сіль – 0,5 чайної ложки

для начинки

  • сир – 600 грам;
  • яйце – 1 штука;
  • цукор – 0,5 чайної ложки;
  • сіль.

для соусу

  • сметана – 2,5 склянки;
  • або вершкове масло – 40 грам.

Приготування:

  1. Доведіть до кипіння молоко або воду для тіста. Всипте муки, солі, вбийте яйце. Заваріть тісто, добре все перемішавши.
  2. Протріть сир через сито, перемішайте його з сирим яйцем, цукром і сіллю.
  3. Сформуйте на долоні круглі тонкі коржі, в центр кожного викладайте начинку з сиру, заліпіть звичайні напівкруглі вареники.
  4. Опустіть вареники в киплячу підсолену воду і варіть 10-12 хвилин. При подачі можна полити їх сметаною або розтопленим вершковим маслом.
Джерело: 24 канал

Дієтолог поділилась смачним рецептом корисної вівсянки

субота, 16 жовтень 2021, 11:07

Дієтолог Інна Василик поділилась смачний нетрадиційним рецептом приготування вівсянки. Вона рекомендує запекти її разом з корисними фруктами. Вівсянка, як і інші каші, допоможе вам зберегти вагу та покращить процес травлення. Якісна вівсянка також буде...

Старовинний, але дуже смачний десерт: Рецепт українського яблучного печива із заварним кремом від Євгена Клопотенка

п’ятниця, 15 жовтень 2021, 23:15

Кулінарний експерт поділився рецептом незвичайного українського печива з яблуками та заварного крему з ромашкою, передають Патріоти України. «Обожнюю яблука у всіх проявах, тому вирішив поділитися з вами десертом на їх основі. Будемо готувати гамулу — ...