Улюблена страва українців: Рецепт вареників з гречкою, сиром та медом від Євгена Клопотенка

Вареники – одна з традиційних українських страв, яку люблять усі. Існує дуже рецептів, завдяки чогу кожен знайде саме свій ідеальний смак. Найголовніше при приготуванні страви – зробити ідеальне тісто. Кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму YouTube-каналі рецептом смачних вареників з незвичною начинкою, а саме з гречкою, сиром та медом, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста:

  • 300 г борошна (+ для підпилу)
  • 200 мл кефіру термостатного 2,5% жирності
  • ½ ст. л. цукру
  • ½ ч. л. солі
  • Інгредієнти для начинки:

    • 330 г кисломолочного сиру 9%
    • 100 г гречки
    • 2 ст. л. цукру
    • 50 г вершкового масла 82%
    • 1 ст. л. меду

    • Спосіб приготування:

      1. Запарте гречку: у невелику миску висипте 100 г гречки й залийте окропом у співвідношенні 1:2.

      2. Додайте дрібку солі, перемішайте та залиште на 15-20 хвилин.

      3. У велику миску всипте борошно, додайте цукор та сіль.

      4. Влийте кефір, добре перемішайте ложкою, замісіть тісто й залиште його на 20 хвилин, щоб воно добре підійшло.

      5. Начинка: змішайте запарену гречку з сиром та цукром, перемішайте.

      6. Готове тісто розкачайте і за допомогою склянки або будь-якої іншого посуду зробіть з тіста кружечки. Трохи розтягніть їх руками і викладайте на край начинку і заклеюйте іншим.

      7. Доведіть воду до кипіння, досоліть і кидайте вареники. Варіть близько 2 хвилин після того, як вони спливуть.

Ось як розпізнати зіпсовану курку. Ніколи її не їжте! Біль у шлунку - це лише початок

понеділок, 24 листопад 2025, 19:15

Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...

Розставлено крапки над "і": Чи треба накривати каструлю кришкою, коли вариться суп, чи ні

понеділок, 24 листопад 2025, 17:50

Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...