
Вареники – одна з традиційних українських страв, яку люблять усі. Існує дуже рецептів, завдяки чогу кожен знайде саме свій ідеальний смак. Найголовніше при приготуванні страви – зробити ідеальне тісто. Кулінар Євген Клопотенко поділився на своєму YouTube-каналі рецептом смачних вареників з незвичною начинкою, а саме з гречкою, сиром та медом, передають Патріоти України.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для начинки:
Спосіб приготування:
1. Запарте гречку: у невелику миску висипте 100 г гречки й залийте окропом у співвідношенні 1:2.
2. Додайте дрібку солі, перемішайте та залиште на 15-20 хвилин.
3. У велику миску всипте борошно, додайте цукор та сіль.
4. Влийте кефір, добре перемішайте ложкою, замісіть тісто й залиште його на 20 хвилин, щоб воно добре підійшло.
5. Начинка: змішайте запарену гречку з сиром та цукром, перемішайте.
6. Готове тісто розкачайте і за допомогою склянки або будь-якої іншого посуду зробіть з тіста кружечки. Трохи розтягніть їх руками і викладайте на край начинку і заклеюйте іншим.
7. Доведіть воду до кипіння, досоліть і кидайте вареники. Варіть близько 2 хвилин після того, як вони спливуть.
Ви купуєте курку, але не впевнені у її свіжості? Деякі ознаки можуть лякати, але не завжди означають, що м’ясо зіпсоване. Дізнайтеся, на що варто звертати увагу, щоб уникнути харчових отруєнь, передають Патріоти України. Білі смуги на грудках часто зус...
Кожен, хто готує вдома перші страви, хоча б раз задавався цим запитанням: закривати каструлю кришкою під час приготування чи залишати суп відкритим. І професійні кухарі наголошують, що саме від цього залежить смак, аромат і прозорість бульйону. Та насп...