Улюблена випічка австралійців: Різдвяне лимонно-кокосове печиво. Простий рецепт смакоти, котру можна приготувати за тиждень до споживання

Австралійський журнал New Idea поділився простим рецептом різдвяного печива. Його можна приготувати за тиждень до свята та зберігати у герметично закритому контейнері. «Це божественне кокосово-лимонне печиво, яке обов'язково сподобається вашим гостям!», — обіцяє видання, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

125 грамів порізаного на шматочки вершкового масла кімнатної температури

¾ склянки цукрової пудри

1 столова ложка дрібно натертої лимонної цедри
1 чайна ложка екстракту ванілі

2 столові ложки лимонного соку
1 склянка подрібненого кокоса
1 склянка борошна
1 чайна ложка пекарського порошку

Процес приготування:

1. Змастити жиром і вистелити пергаментним папером два дека.

2. Збити міксером олію, цукор, цедру та ваніль у невеликій мисці до отримання легкої та повітряної суміші. Додати туди ж лимонний сік, кокосову стружку і борошно, що просіяне та змішане з пекарським порошком.

Збивайте на низькій швидкості до однорідності.

3. Сформувати печиво, скачавши по дві столові ложки суміші без гірки у кульки. Розташувати на підготовлених деках приблизно 8 см один від одного. Пекти при помірній температурі у 160 градусів Цельсія близько 20 хвилин, помінявши дека місцями в середині процесу випікання. Краї мають стати золотистими.

Бюджетно і дуже смачно! Паштет із курячих сердечок

субота, 6 грудень 2025, 9:57

Святковий стіл не обов’язково має бути дорогим. Підготуйтеся до Нового року вже зараз, підібравши бюджетні рецепти. Страви з недорогих інгредієнтів можуть бути не менш смачними, ніж ті, що прийнято вважати дорогими делікатесами, передають Патріоти Укра...

Є секрет! Як зварити ідеальний рис, який не злипається

субота, 6 грудень 2025, 8:50

Коли справа доходить до приготування рису, співвідношення між кількістю крупи та води має абсолютно вирішальне значення, як і температура, яка готує рис на різних етапах процесу, та тривалість його приготування, передають Патріоти України. Недоварюванн...