Улюблені ласощі вікінгів: Традиційний данський рецепт маринованого оселедця із гірчицею та коньяком

Ніхто не запідозрить данську кухню в пристрасті до дивних поєднань та несподіваних рішень, поки не йдеться про оселедця. Оселедець у Данії з чим тільки не поєднують. І насамперед, звісно, з медом, якого на півострові Ютландія та по сусідству на островах із надлишком, як і оселедця у прилеглих морях, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 філе малосольного оселедця
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 5 ст. л. світлого меду (липового, акацієвого, різнотравного, лучного)
  • 2 ст. л. гострої гірчиці
  • 1 ст. л. бренді або коньяку
  • ½ скл. сметани
  • 1 скл. білого винного оцту
  • чорний мелений перець
  • сіль за смаком

Приготування

Нарізати філе оселедця та цибулю кубиками, а часник пластинками. Змішати сметану, гірчицю та мед, розвести оцтом і за бажанням бренді, приправити перцем.

Скласти оселедець та цибулю в керамічну ємність і залити маринадом на кілька годин.

Під час подавання прикрасити зеленню.

А ви це знали? Навіщо в тушковану капусту додають молоко

неділя, 23 лютий 2025, 21:09

Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...

Перевірте себе! ТОП-5 симптомів, які свідчать, що ви п’єте занадто багато кави

неділя, 23 лютий 2025, 18:03

Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...