Улюблені ласощі вікінгів: Традиційний данський рецепт маринованого оселедця із гірчицею та коньяком

Ніхто не запідозрить данську кухню в пристрасті до дивних поєднань та несподіваних рішень, поки не йдеться про оселедця. Оселедець у Данії з чим тільки не поєднують. І насамперед, звісно, з медом, якого на півострові Ютландія та по сусідству на островах із надлишком, як і оселедця у прилеглих морях, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 філе малосольного оселедця
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 5 ст. л. світлого меду (липового, акацієвого, різнотравного, лучного)
  • 2 ст. л. гострої гірчиці
  • 1 ст. л. бренді або коньяку
  • ½ скл. сметани
  • 1 скл. білого винного оцту
  • чорний мелений перець
  • сіль за смаком

Приготування

Нарізати філе оселедця та цибулю кубиками, а часник пластинками. Змішати сметану, гірчицю та мед, розвести оцтом і за бажанням бренді, приправити перцем.

Скласти оселедець та цибулю в керамічну ємність і залити маринадом на кілька годин.

Під час подавання прикрасити зеленню.

Лише спробуйте! Що додати в кляр для відбивних, щоб м’ясо вийшло ніжніше і соковитіше

неділя, 27 квітень 2025, 11:10

Відбивні прийнято готувати з якісного шматка свинячого м’яса, щоб страва вийшла смачною та ароматною. Також важливо досягти потрібного рівня соковитості, тому що “гумові” відбивні ніхто не буде їсти, передають Патріоти України. Як правило, переважно го...

Є секрет! Як позбавити м’ясо птиці від шкідливої хімії за допомогою особливого маринаду

неділя, 27 квітень 2025, 10:09

На жаль в більшості супермаркетів та магазинів прилавки переповнені неякісною м’ясною продукцією. Тварин та птицю годують різною «хімією», щоб вони швидше росли і набирали масу, передають Патріоти України. Нас, споживачів, та любителів смачно поїсти ба...