Улюблені ласощі вікінгів: Традиційний данський рецепт маринованого оселедця із гірчицею та коньяком

Ніхто не запідозрить данську кухню в пристрасті до дивних поєднань та несподіваних рішень, поки не йдеться про оселедця. Оселедець у Данії з чим тільки не поєднують. І насамперед, звісно, з медом, якого на півострові Ютландія та по сусідству на островах із надлишком, як і оселедця у прилеглих морях, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 3 філе малосольного оселедця
  • 2 цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 5 ст. л. світлого меду (липового, акацієвого, різнотравного, лучного)
  • 2 ст. л. гострої гірчиці
  • 1 ст. л. бренді або коньяку
  • ½ скл. сметани
  • 1 скл. білого винного оцту
  • чорний мелений перець
  • сіль за смаком

Приготування

Нарізати філе оселедця та цибулю кубиками, а часник пластинками. Змішати сметану, гірчицю та мед, розвести оцтом і за бажанням бренді, приправити перцем.

Скласти оселедець та цибулю в керамічну ємність і залити маринадом на кілька годин.

Під час подавання прикрасити зеленню.

Все просто! Як посмажити мойву, щоб не було неприємного запаху

неділя, 24 серпень 2025, 8:12

Мойва - проста і доступна риба, яку часто обирають для швидкої вечері. Вона смачна, поживна та готується буквально за кілька хвилин. Проте під час смаження багатьох господинь зупиняє характерний запах, який може поширюватися на всю кухню. Уникнути цьог...

Бережіться! Вчені шокували заявою, як сіль впливає на мозок

неділя, 24 серпень 2025, 8:08

Вчені з’ясували, що надмірне споживання солі може підвищити артеріальний тиск та спричинити запалення мозку. Про це пише The Mirror, передають Патріоти України. Для дослідження, як сіль впливає на організм людей та тварин, вчені обрали щурів, оскільки ...