Улюблений зимовий делікатес: Рецепт духмяної кабачкової ікри із солодким перцем та селерою

Кабачкова ікра є дуже легким і дієтичним продуктом, а також вважається незамінною закускою на зимовому столі. Кулінари поділилися традиційним рецептом ікри з кабачків, який Патріоти України пропонують спробувати і вам.

Для приготування закуски візьміть дві моркви, дві цибулини, кілограм молодих кабачків, 2 солодких болгарських перця, 1 корінь селери, кріп, петрушку, сіль, маленьку ложку оцту і 100 мл рослинного масла.
Щоб приготувати ікру, потрібно помити кабачки і очистити їх від шкірки, потім довільно нарізати кубиками. Далі потрібно помити солодкий перець, вийняти серцевину, нарізати довільно, як і цибулю. Моркву і селеру для кабачкової ікри натріть на крупній тертці, зелень дрібно наріжте.
Потім всі підготовлені овочі потрібно змішати в глибокому посуді, нагріти сковороду, налити на неї рослинне масло і викласти всі відразу, злегка підсолити.
Овочі смажаться на сильному вогні протягом декількох хвилин, після чого їх потрібно перекласти в глибоке деко і відправити в духову шафу приблизно на 20 хвилин. Поки овочі готуються в духовці, необхідно стерилізувати півлітрові банки. У готову ікру додайте оцет, подрібніть в блендері, ще раз доведіть до кипіння, перемішайте, акуратно розподіліть по банкам так, щоб всі овочі доходили до верху. Потім потрібно закатати банки, перевернути їх і накрити теплою ковдрою до повного охолодження.

А ви це знали? Кому не можна їсти сало

субота, 22 листопад 2025, 12:45

Українці люблять сало - це відомий факт. Сало входить у багато страв української кухні. Воно довго зберігається й завжди втамує голод, коли немає змоги готувати. Але сало можна їсти не всім, передають Патріоти України. Так, про сало потрібно забути люд...

Ви могли це не знати! В яку воду кидати гречку, щоб вона вийшла смачною

субота, 22 листопад 2025, 8:45

Гречка – одна з найлегших у приготуванні круп, але навіть її часто варять неправильно. Найпоширеніша помилка пов’язана з тим, у яку воду її засипати. Саме цей момент визначає, чи буде каша розсипчастою та смачною, чи перетвориться на клейку масу. Прави...