Улюблений зимовий делікатес: Рецепт духмяної кабачкової ікри із солодким перцем та селерою

Кабачкова ікра є дуже легким і дієтичним продуктом, а також вважається незамінною закускою на зимовому столі. Кулінари поділилися традиційним рецептом ікри з кабачків, який Патріоти України пропонують спробувати і вам.

Для приготування закуски візьміть дві моркви, дві цибулини, кілограм молодих кабачків, 2 солодких болгарських перця, 1 корінь селери, кріп, петрушку, сіль, маленьку ложку оцту і 100 мл рослинного масла.
Щоб приготувати ікру, потрібно помити кабачки і очистити їх від шкірки, потім довільно нарізати кубиками. Далі потрібно помити солодкий перець, вийняти серцевину, нарізати довільно, як і цибулю. Моркву і селеру для кабачкової ікри натріть на крупній тертці, зелень дрібно наріжте.
Потім всі підготовлені овочі потрібно змішати в глибокому посуді, нагріти сковороду, налити на неї рослинне масло і викласти всі відразу, злегка підсолити.
Овочі смажаться на сильному вогні протягом декількох хвилин, після чого їх потрібно перекласти в глибоке деко і відправити в духову шафу приблизно на 20 хвилин. Поки овочі готуються в духовці, необхідно стерилізувати півлітрові банки. У готову ікру додайте оцет, подрібніть в блендері, ще раз доведіть до кипіння, перемішайте, акуратно розподіліть по банкам так, щоб всі овочі доходили до верху. Потім потрібно закатати банки, перевернути їх і накрити теплою ковдрою до повного охолодження.

Смакота! Як приготувати ліниві млинці, які розлітаються по тарілках дуже швидко

субота, 18 січень 2025, 18:05

Млинців багато не буває. Це є істина. Скільки не напечеш млинців, тарілка лишається пуста. Млинець за млинцем, з варенням чи сметаною, а може й зі згущеним молоком — це дуже смачно. Пропонуємо вам приготувати улюблену багатьма страву за цим лінивим рец...

Як зробити тефтелі, які здивують оригінальним пікантним смаком

субота, 18 січень 2025, 17:13

Тефтелі бувають різні, але базовий принцип приготування один. Це кульки з м’ясного фаршу з додаванням круп, іноді хліба чи подрібнених сухарів, передають Патріоти України. М’ясними кульками навряд чи когось здивуєш. Але можна поекспериментувати зі смак...