Універсальний рецепт соковитої котлети з курячого фаршу і бекону від Григорія Германа

Телеведучий Григорій Герман поділився ще одним рецептом з курячого м'яса, зазначають Патріоти України. Куряче філе стане ідеальними італійськими котлетами полпеттоне. Страва підходить як для святкового столу, так і для сімейного обіду. Крім того, рецепт універсальний: набивши руку на класичному полпеттоне, можна експериментувати з начинками, вдосконалюючи страву під свій смак.

Полпетонне (велика котлета) з курячого фаршу і бекону⠀

  • Фарш з курячого філе -500 г;
  • Сир домашній крупнозернистий — 400 г;
  • Бекон — 200 г;
  • Твердий сир — 50 г;
  • Яйця — 2 жовтки;
  • Оливкова олія — 2 ст. л;
  • Біле сухе вино — 50 мл;
  • Мускатний горіх, сіль, перець.
Сир розмолоти блендером, змішати з фаршем, сиром, жовтками, вином, сіллю і спеціями. Форму змастити, укласти бекон, потім м'ясну суміш і накрити беконом. Випікати 30 хвилин при 180°.
Альтернативною начинкою можуть бути в'ялені томати, шпинат, запечені перці, а основою для фаршу може стати м'ясо індички. ⠀

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...