Усі ласунчики від нього у захваті: Рецепт ароматного та розсипчастого печива "Кавове кураб’є"

Це печиво має насичений кавовий смак, а коли воно готується, у будинку пахне, як у кав’ярні, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 100 г крохмалю
  • 100 г цукрової пудри
  • 1-2 ст.л. кави тонкого помелу
  • 1 ст.л. какао
  • 1/2 ч.л. розпушувача
  • 1 яйце
  • 125г м’якого вершкового масла
  • дрібка солі

Приготування:

  1. Розігріти духовку до 180°С.
  2. Масло і пудру перемішати виделкою, додати яйце також інтенсивно перемішати виделкою або вінчиком. Додати каву, какао та сіль.
  3. Борошно просіяти, додати розпушувач, крохмаль і перемішати.
  4. В олійно-яєчну суміш невеликими порціями вмішати борошняну суміш.
  5. Деко застелити папером для випічки (або силіконовим ковриком).
  6. З тіста зробити невеликі однакового розміру кураб’є овальної форми і викладати на деко на невеликій відстані один від одного.
  7. Потім кожне кураб’є продавити в середині дерев’яною шпажкою або зубочисткою, так, щоб вийшла форма кавового зерна. Продавлювати треба не до самого кінця, але і не “злегка” (кураб’є в процесі випічки збільшується і якщо смужка в середині продавлена не дуже глибоко, вона просто зникне).
  8. Поставити деко в розігріту духовку, випікати 10-12 хв. Відразу після випічки тісто залишається м’яким, тому не чіпайте печиво, дайте йому повністю охолонути, перш ніж знімати з форми.

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...