
Це печиво має насичений кавовий смак, а коли воно готується, у будинку пахне, як у кав’ярні, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 100 г крохмалю
- 100 г цукрової пудри
- 1-2 ст.л. кави тонкого помелу
- 1 ст.л. какао
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 1 яйце
- 125г м’якого вершкового масла
- дрібка солі
Приготування:
- Розігріти духовку до 180°С.
- Масло і пудру перемішати виделкою, додати яйце також інтенсивно перемішати виделкою або вінчиком. Додати каву, какао та сіль.
- Борошно просіяти, додати розпушувач, крохмаль і перемішати.
- В олійно-яєчну суміш невеликими порціями вмішати борошняну суміш.
- Деко застелити папером для випічки (або силіконовим ковриком).
- З тіста зробити невеликі однакового розміру кураб’є овальної форми і викладати на деко на невеликій відстані один від одного.
- Потім кожне кураб’є продавити в середині дерев’яною шпажкою або зубочисткою, так, щоб вийшла форма кавового зерна. Продавлювати треба не до самого кінця, але і не “злегка” (кураб’є в процесі випічки збільшується і якщо смужка в середині продавлена не дуже глибоко, вона просто зникне).
- Поставити деко в розігріту духовку, випікати 10-12 хв. Відразу після випічки тісто залишається м’яким, тому не чіпайте печиво, дайте йому повністю охолонути, перш ніж знімати з форми.
Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі
Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...
Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...