Це печиво має насичений кавовий смак, а коли воно готується, у будинку пахне, як у кав’ярні, зазначають Патріоти України.
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 100 г крохмалю
- 100 г цукрової пудри
- 1-2 ст.л. кави тонкого помелу
- 1 ст.л. какао
- 1/2 ч.л. розпушувача
- 1 яйце
- 125г м’якого вершкового масла
- дрібка солі
Приготування:
- Розігріти духовку до 180°С.
- Масло і пудру перемішати виделкою, додати яйце також інтенсивно перемішати виделкою або вінчиком. Додати каву, какао та сіль.
- Борошно просіяти, додати розпушувач, крохмаль і перемішати.
- В олійно-яєчну суміш невеликими порціями вмішати борошняну суміш.
- Деко застелити папером для випічки (або силіконовим ковриком).
- З тіста зробити невеликі однакового розміру кураб’є овальної форми і викладати на деко на невеликій відстані один від одного.
- Потім кожне кураб’є продавити в середині дерев’яною шпажкою або зубочисткою, так, щоб вийшла форма кавового зерна. Продавлювати треба не до самого кінця, але і не “злегка” (кураб’є в процесі випічки збільшується і якщо смужка в середині продавлена не дуже глибоко, вона просто зникне).
- Поставити деко в розігріту духовку, випікати 10-12 хв. Відразу після випічки тісто залишається м’яким, тому не чіпайте печиво, дайте йому повністю охолонути, перш ніж знімати з форми.
Картопляне пюре виходить дуже ніжним на вершках, а не на молоці, передають Патріоти України. Не шкодуйте й вершкового масла – у кілограм відвареної картоплі потрібно додати 100 грамів. Які ще секрети приготування ніжного картопляного пюре знають досвід...
Відварена яловичина – дуже корисний для здоров’я продукт. Приготовлена таким чином яловичина забезпечує організм залізом і підтримує рівень еритроцитів у крові, передають Патріоти України. Якщо знати спосіб, завдяки якому навіть найжорсткіше м’ясо стан...