Усі продукти дуже доступні: Як приготувати найсмачніші соуси до риби

Як небанально приготувати рибу та перетворити звичний продукт на справжній делікатес? Усе просто – це можливо завдяки простому соусу чи маринаду. Цікаво, що готуються вони із доступних інгредієнтів та за лічені хвилини, але здатні розкрити смак риби просто до невпізнаваності. Рецептом соусу-маринаду до будь-якої риби поділилася нутриціологиня та фудблогерка Анна (tomka_an) на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • часник – 1-2 зубчики
  • цедра лимона – 1 ч. л.
  • олія – 3 ст. л.
  • петрушка

Спосіб приготування:

1. Усі необхідні інгредієнти можна збити у блендері, або подрібнити самостійно.

2. Викласти рибу у форму, натерти отриманим соусом та залишити на 20-30 хвилин.

3. За бажання можна додати овочі чи гриби.

4. Запікати при температурі 190 градусів 30 хвилин.

Також фудблогерка Оксана Миронюк (oksankamuronyk) поділилася ще одним небанальним рецептом гарбузового соусу на своїй сторінці в Instagram. Причому подавати його можна не тільки до риби, але й до м'яса та як гарнір до каш.

Інгредієнти:

  • цибуля – 1 шт.
  • морква – 2 шт.
  • сметана – 100 г
  • кетчуп – 4 ст. л.
  • гарбузове пюре – 250 г
  • спеції

Спосіб приготування:

1. Для гарбузового пюре потрібно гарбуз порізати на кубики і запекти до м'якості. Після цього збити блендером до однорідності.

2. Цибулю подрібнити і посмажити до м'якості. Додати спеції і перемішати.

3. Моркву натерти і додати до цибулі. Тушкувати декілька хвилин на слабкому вогні.

4. Додати сметану і кетчуп. Готувати приблизно хвилину.

5. Отриману масу збити разом із гарбузовим пюре.

Вас обманюють? Як визначити справжнє вершкове масло ще в магазині

вівторок, 22 липень 2025, 19:09

На полицях супермаркетів - десятки упаковок, але далеко не все з того, що виглядає як вершкове масло, ним дійсно є. Сьогодні виробники часто маскують спреди та інші жири під натуральне масло, сподіваючись, що споживач не зверне увагу на дрібниці. Та є ...

Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

вівторок, 22 липень 2025, 9:47

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...