Ікра з баклажанів (синенькі) є одним із символів Одеси, і хоча відомий одеський ресторатор Сава Лібкін радить овочі тільки рубати, а не терти на тертці, молоти на м'ясорубці або ж подрібнювати в блендері, можна спробувати приготувати цю страву і більш звичним для нас способом, але з додаванням болгарського перцю. Патріоти України пропонують вам спробувати наступний простий рецепт.
Вам знадобляться:
2 кг баклажанів;
5 болгарських перців;
2 великих помідора;
1 головка часнику;
100 мл оливкової олії;
сіль — на ваш смак;
чорний мелений перець — на ваш смак.
Приготування
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Баклажани ретельно помийте водою і видаліть хвостик. Відправте їх в духовку випікатися на 60 хвилин.
Охолодіть баклажани і зніміть з них шкірку.
Бланшируйте помідори, зніміть шкірку.
Болгарський перець почистіть від хвостиків і видаліть насіння. Відправте перець в духовку пектисяна 20 — 30 хвилин.
Покладіть всі овочі у велику миску, вичавіть туди часник через прес і додайте спецій на ваш смак.Подрібніть овочеву масу за допомогою блендера в однорідну масу.
Влийте масло і знову перебийте ікру.
Розкладіть ікру по стерилізованих банках, закрийте кришками і зберігайте в холодильнику.
Кава не є чарівним засобом для схуднення, але наукові дослідження показують, що вона може стати корисним доповненням до вашого раціону. Експерти виділяють три основні механізми, завдяки яким кава може сприяти контролю ваги, передають Патріоти України. ...
Кістковий бульйон нині став популярним продуктом харчування. Часто його називають "рідким золотом", адже вважається, що такий бульйон є порятунком від застуди, може полегшити біль у суглобах, а також позитивно впливає на шкіру та травлення, передають П...