Ікра з баклажанів (синенькі) є одним із символів Одеси, і хоча відомий одеський ресторатор Сава Лібкін радить овочі тільки рубати, а не терти на тертці, молоти на м'ясорубці або ж подрібнювати в блендері, можна спробувати приготувати цю страву і більш звичним для нас способом, але з додаванням болгарського перцю. Патріоти України пропонують вам спробувати наступний простий рецепт.
Вам знадобляться:
2 кг баклажанів;
5 болгарських перців;
2 великих помідора;
1 головка часнику;
100 мл оливкової олії;
сіль — на ваш смак;
чорний мелений перець — на ваш смак.
Приготування
Розігрійте духовку до 200 градусів.
Баклажани ретельно помийте водою і видаліть хвостик. Відправте їх в духовку випікатися на 60 хвилин.
Охолодіть баклажани і зніміть з них шкірку.
Бланшируйте помідори, зніміть шкірку.
Болгарський перець почистіть від хвостиків і видаліть насіння. Відправте перець в духовку пектисяна 20 — 30 хвилин.
Покладіть всі овочі у велику миску, вичавіть туди часник через прес і додайте спецій на ваш смак.Подрібніть овочеву масу за допомогою блендера в однорідну масу.
Влийте масло і знову перебийте ікру.
Розкладіть ікру по стерилізованих банках, закрийте кришками і зберігайте в холодильнику.
Правильне харчування допомагає зміцнити здоров’я серцево-судинної системи, судин та запобігти хворобам. Нутриціолог назвала корисні продукти, які мають бути у раціоні,. РБК-Україна (проект Styler) повідомляє про 20 продуктів харчування, які допомагають...
Наліпити пельмені — то треба мати натхнення та терпіння. А ще трохи вміння. Тісто для пельменів досить ніжне. При готуванні воно часто розривається. Начинка плаває потім окремо від тіста. Що потрібно зробити, щоб цього уникнути, передають Патріоти Укра...