В Індії тіка-масала – така ж популярна страва, як в Україні борщ. Її готують з індичатини або ягнятини, але найчастіше – з курятини. Поєднання смаків тут просто вибухове, зазначають Патріоти України.
Ніжні вершки та йогурт, томатна паста, гарам-масала та інші спеції утворюють із куркою ідеальний тандем. Радимо брати для тіка-масали м'ясо стегон – без шкіри та кісток.
Рецепт курки тіка-масала
Час: 6
Порції: 4
Приготування:
Наріжте курятину невеликими шматочками. Змішайте у глибокій посудині м'ясо з усіма інгредієнтами для маринаду. Залиште на 10 хвилин, а краще на ніч.
Інгредієнти для соусу:
Приготування:
Розігрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. У розжарену олію викладіть шматочки курки й обсмажте їх до рум'яної скоринки (по 3 хвилини з кожного боку). Перекладіть м'ясо до іншої посудини.
У тій же сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю до м'якості. Додайте часник та імбир і пасеруйте 1 хвилину до появи аромату. Далі додайте гарам-масалу, кмин, куркуму та коріандр. Обсмажуйте приблизно 20 секунд до появи аромату, періодично помішуючи.
Додайте томатне пюре, чилі та сіль. Тримайте соус на вогні 10 – 15 хвилин, періодично помішуючи, доки він не загусне й не набуде темно-коричневого кольору.
Поверніть курятину на сковорідку та готуйте ще 8 – 10 хвилин, доки вона не приготується, а соус не стане ще густішим і не закипить.
Готову страву прикрасьте кінзою й подавайте до столу зі свіжим домашнім хлібом та рисом.
Вершкове масло десятиліттями вважалося беззаперечно корисним жиром - недарма з’явився вислів "маслом кашу не зіпсуєш". Його вершковий смак давно став звичним у кашах, пюре та випічці. А як щодо сала? Який продукт безпечніший для серця і судин - сало чи...
Навіть коли ви обрали та купили мед, його ще треба правильно зберігати. Мед, що зберігається в неналежних умовах, не тільки занадто швидко кристалізується, але й може втратити свій смак і просто зіпсуватися. Однак це поширена помилка, яка призводить до...