В Індії до неї ставляться, як в Україні - до борщу: Рецепт пряної курки тіка-масала

В Індії тіка-масала – така ж популярна страва, як в Україні борщ. Її готують з індичатини або ягнятини, але найчастіше – з курятини. Поєднання смаків тут просто вибухове, зазначають Патріоти України.

Ніжні вершки та йогурт, томатна паста, гарам-масала та інші спеції утворюють із куркою ідеальний тандем. Радимо брати для тіка-масали м'ясо стегон – без шкіри та кісток.

Рецепт курки тіка-масала

  • Час: 6
  • Порції: 4

Приготування:

Наріжте курятину невеликими шматочками.
Змішайте у глибокій посудині м'ясо з усіма інгредієнтами для маринаду.
Залиште на 10 хвилин, а краще на ніч.


Інгредієнти для соусу:


Приготування:

  1. Розігрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. У розжарену олію викладіть шматочки курки й обсмажте їх до рум'яної скоринки (по 3 хвилини з кожного боку). Перекладіть м'ясо до іншої посудини.
  2. У тій же сковороді розтопіть вершкове масло. Обсмажте на ньому дрібно нарізану цибулю до м'якості. Додайте часник та імбир і пасеруйте 1 хвилину до появи аромату. Далі додайте гарам-масалу, кмин, куркуму та коріандр. Обсмажуйте приблизно 20 секунд до появи аромату, періодично помішуючи.
  3. Додайте томатне пюре, чилі та сіль. Тримайте соус на вогні 10 – 15 хвилин, періодично помішуючи, доки він не загусне й не набуде темно-коричневого кольору.
  4. Поверніть курятину на сковорідку та готуйте ще 8 – 10 хвилин, доки вона не приготується, а соус не стане ще густішим і не закипить.
  5. Готову страву прикрасьте кінзою й подавайте до столу зі свіжим домашнім хлібом та рисом.

Творить дива! Названо фрукт, який захищає від старіння і здатен подовжити життя на десятки років

четвер, 18 квітень 2024, 16:56

Дякувати за такий вплив фрукта на здоров’я слід вітамінам, мінералам та клітковині, що містяться в ньому, передають Патріоти України. Здатністю уповільнювати процеси старіння і подовжувати життя володіє манго. Напевно, це найсмачніший екзотичний фрукт....

Діти будуть у захваті! Як приготувати домашнє печиво на смак, як "Орео"

четвер, 18 квітень 2024, 15:08

Шоколадне печиво з ніжною білою начинкою смакує багатьом людям. Особливо, якщо його їсти, як радить реклама: покрутити, вмочити в молоко і з’їсти. Пропонуємо приготувати схоже печиво, але більш корисне, адже домашнє, передають Патріоти України. Змішайт...