У магазині таку смакоту не купиш: Рецепт духмяного кукурудзяного хліба із сиром

У День подяки заведено збирати всю родину за одним великим столом та гучно святкувати. Яке ж застілля без традиційних страв? Щоб допомогти вам з цим питанням, ми пропонуємо приготувати справжній американський кукурудзяний хліб з сиром чедер. Хоч в класичному рецепті цієї страви ви не знайдете сиру, ми вирішили трішки його вдосконалити та додати пікантних ноток, передають Патріоти України.

Рецепт кукурудзяного хліба з сиром чедер

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 8


Приготування:

  1. Розігрійте духовку до 190 градусів.
  2. В глибокому посуді з'єднайте кукурудзяне та пшеничне борошно, всипте розпушувач, соду, сіль і цукор.
  3. В окремій мисці змішайте яйця, кефір, розтоплене вершкове масло. Збийте рідку масу вінчиком.
  4. В яєчну масу висипте суміш з борошна та ретельно все перемішайте. Не збивайте тісто на хліб вінчиком.
  5. Додайте тертий сир та ще раз вимішайте.
  6. Змастіть жаротривку форму для хліба вершковим маслом. Краще обирати квадратну форму діаметром 23 сантиметри.
  7. Вилийте в форму тісто та розрівняйте лопаткою.
  8. Випікайте хліб протягом 20 – 25 хвилин, поки він не підніметься.
  9. Готовий кукурудзяний хліб дістаньте з духовки та залишіть до повного охолодження в формі. Далі наріжте його квадратиками та подавайте до столу. Смачного!
Джерело: 24 канал

Це може здивувати! Вчені знайшли у раціоні людей "союзника" бактерій, який послаблює ефективність антибіотиків

субота, 13 вересень 2025, 9:48

Кофеїн може змінювати реакцію бактерій на антибіотики та послаблювати їхню дію. Про це йдеться у новому дослідженні німецьких вчених, результати якого опублікували у науковому журналі PLOS Biology, пише Science Dialy, передають Патріоти України. Команд...

Осінній хіт: Ніжний гарбузовий чізкейк, який тане в роті

субота, 13 вересень 2025, 8:16

Осінь - час кулінарних експериментів, і головним інгредієнтом стає гарбуз, передають Патріоти України. .Його солодкуватий смак і яскравий аромат ідеально пасують не лише до крем-супів, а й до десертів. Один із найсмачніших варіантів — гарбузовий чізкей...