У міру вологі та неймовірно ароматні: Рецепт сінабонів на яблуках

Хто в дитинстві не любив повітряні та дуже соковиті булочки з цукровою начинкою? Сінабони, як їх ще називають, на сьогоднішній день стали всесвітньо відомими солодощами і підкорили серце усіх ласунів. З першого разу не всім вдається досягти ідеальної консистенції тіста і приготувати його таким пухким, як показують в рекламі. Але існує один маленький секрет, який в цьому допоможе. Ідеєю поділилася фудблогер tomka_recepti у соціальній мережі Instagram, передають Патріоти України.

Вона радить випікати булочки сінабон на яблуках. Таким чином тісто виходить просочене, в міру вологе знизу і дуже ароматне.

Інгредієнти:

  • тепле молоко – 200 мл
  • цукор – 140 г
  • дріжджі – 25 г
  • яйця – 2 шт
  • борошно – 600 г
  • сіль

Для яблучної основи:

  • цукор – 200 г
  • масло – 300 г
  • яблука 6 шт

Для начинки:

  • м‘яке масло
  • коричневий (або білий) цукор
  • кориця

Спосіб приготування:

1. З‘єднати тепле молоко, цукор та дріжді. Перемішати та залишити до того моменту, поки не з`явиться так звана шапочка.

2. Додати м‘яке масло, збиті яйця та сіль. Перемішати.

3. Додати борошно та замісити тісто. Залишти, щоб воно піднялось.

4. Тим часом приготувати яблучну основу. Цукор розтопити на пательні до стану карамелі. Додати масло та, помішуючи, довести до однорідності.

5. Очистити та порізати яблука. Покласти до карамелі та тушкувати упродовж 3 хвилин. Викласти у форму для запікання.

6. Тісто розкачати в пласт. Помазати розтопленим маслом, посипати цукром та корицею. Загорнути у рулет та за допомогою нитки розрізати на порційні шматки.

7. Викласти булочки у форму та залишити на 15-20 хвилин.

8. Випікати при температурі 180 градусів 25-35 хвилин.

Варто знати! Які помилки призводять до того, що сирники розвалюються

середа, 4 червень 2025, 18:12

Якщо сирники вийшли занадто вологими, то вони явно не збережуть форму. Така страва буквально розвалиться в процесі термічної обробки. Для того щоб цього не сталося, потрібно правильно готувати сирники, передають Патріоти України. Відправляти в тісто та...

Все просто! Що зробити з помідорами, щоб вони не пустили зайвий сік у салат

середа, 4 червень 2025, 17:12

Свіжі овочі в салаті мають лише один недолік – вони не вчасно пускають сік. Найчастіше неприємні сюрпризи дають томати, але досвідчені кулінари відкрили для себе один цікавий спосіб і поділилися цією хитрістю, передають Патріоти України. Не дарма цей о...