Варення з обліпихи надзвичайно смачне і корисне. Щоб його приготувати вам не потрібно днями стояти на кухні, достатньо кількох годин, зазначають Патріоти України.
Рецепт варення з обліпихи
Час: 4 – 5 годин
Порції: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Залийте ягоди шипшини 1 літром води та кип'ятіть протягом 5 хвилин. Залишіть її настоюватися близько 2 – 3 годин. Далі шипшину слід процідити.
Перелийте відвар шипшини у каструлю та відправте на вогонь. Додайте цукру і знову доведіть до кипіння.
Варіть сироп 20 хвилин.
Обліпиху подрібніть у блендері та ретельно перетріть через сито.
Горішки обсмажте на сухій сковорідці та подрібніть.
З'єднайте пюре обліпихи з сиропом шипшини та волоськими горіхами.
Готуйте варення на слабкому вогні протягом 20 – 30 хвилин.
Заздалегідь простерилізуйте банки для варення та розлийте його в них. Закрийте кришками та зберігайте в темному і прохолодному місці. Смачного!
Всі ми звикли до того, що їжу в будь-який момент можна дуже швидко розігріти за допомогою мікрохвильовки, плити, духовки або пароварки. Але потрібно обов'язково знати, що є продукти, які категорично не можна повторно розігрівати, оскільки вони можуть с...
Мікрохвильовка – абсолютно незамінний кухонний гаджет, який дуже спрощує процеси підготовки їжі. Але, потрібно знати, що не всі продукти можна розігрівати в мікрохвильовці, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться корисними порадами, завд...