Варення з обліпихи надзвичайно смачне і корисне. Щоб його приготувати вам не потрібно днями стояти на кухні, достатньо кількох годин, зазначають Патріоти України.
Рецепт варення з обліпихи
Час: 4 – 5 годин
Порції: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Залийте ягоди шипшини 1 літром води та кип'ятіть протягом 5 хвилин. Залишіть її настоюватися близько 2 – 3 годин. Далі шипшину слід процідити.
Перелийте відвар шипшини у каструлю та відправте на вогонь. Додайте цукру і знову доведіть до кипіння.
Варіть сироп 20 хвилин.
Обліпиху подрібніть у блендері та ретельно перетріть через сито.
Горішки обсмажте на сухій сковорідці та подрібніть.
З'єднайте пюре обліпихи з сиропом шипшини та волоськими горіхами.
Готуйте варення на слабкому вогні протягом 20 – 30 хвилин.
Заздалегідь простерилізуйте банки для варення та розлийте його в них. Закрийте кришками та зберігайте в темному і прохолодному місці. Смачного!
Дослідження Каліфорнійського університету в Ріверсайді показало, що часте споживання соєвої олії може призвести до значного збільшення ваги. Експерименти на мишах продемонстрували: тварини, яких годували їжею з великою кількістю соєвої олії, набирали в...
Як приготувати ідеальний компот із сухофруктів, передають Патріоти України. Компот із сухофруктів не потребує багатогодинного кип’ятіння – достатньо замочування та 15–20 хвилин варіння, після чого потрібно дати йому настоятися. Результат – ароматний, н...