Варення з обліпихи надзвичайно смачне і корисне. Щоб його приготувати вам не потрібно днями стояти на кухні, достатньо кількох годин, зазначають Патріоти України.
Рецепт варення з обліпихи
Час: 4 – 5 годин
Порції: 4
Інгредієнти:
Приготування:
Залийте ягоди шипшини 1 літром води та кип'ятіть протягом 5 хвилин. Залишіть її настоюватися близько 2 – 3 годин. Далі шипшину слід процідити.
Перелийте відвар шипшини у каструлю та відправте на вогонь. Додайте цукру і знову доведіть до кипіння.
Варіть сироп 20 хвилин.
Обліпиху подрібніть у блендері та ретельно перетріть через сито.
Горішки обсмажте на сухій сковорідці та подрібніть.
З'єднайте пюре обліпихи з сиропом шипшини та волоськими горіхами.
Готуйте варення на слабкому вогні протягом 20 – 30 хвилин.
Заздалегідь простерилізуйте банки для варення та розлийте його в них. Закрийте кришками та зберігайте в темному і прохолодному місці. Смачного!
Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...
Вживання ковбаси здається звичною частиною раціону, адже її смак знайомий ще з дитинства. Проте регулярне споживання обробленого м’яса може мати серйозні наслідки для здоров’я, про які мало хто замислюється, передають Патріоти України. Навіть невеликі ...