Дуже крутий рецепт! Варення-п'ятихвилинка з будь-яких ягід - і всі вітаміни на місці

Це варення готується в 1 прийом з різного виду ягід: ніякого тривалого варіння, всі вітаміни і корисні речовини збережуться! Переконайтеся самі і поділіться рецептом з подругами, пише Ukr.Media, зазначають Патріоти України.

Продукти:

  • Ягоди (малина, смородина, полуниця, вишня)- 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Лимонний сік — 4 ст. ложки (до вишні додавати не потрібно)

Як приготувати варення:

Стиглі ягоди переберіть і промийте, у вишень видалити кісточки. Засипте цукром і залишити на ніч у холодильнику.

Вранці каструлю з ягодами поставте на невеликий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Після закипання додайте лимонний сік і варіть ще 5 хвилин.

Розлийте варення гарячим в стерилізовані банки і закрийте. Найзручніше використовуйте банки об'ємом 250 мл з кришками. Поки варення булькає, кришки кип'ятимо, а банки стерилізуємо в мікрохвильовці.

Закриті банки з варенням переверніть верх дном і укутайте на кілька годин до охолодження. Все, наше «швидке» варення готове!

Приблизний вихід готового продукту залежить від ягід: малини, полуниці, смородини — 1 л, з вишні — 1,6 л (за рахунок великої кількості соку). Перевірено: таке варення прекрасно зберігається в умовах міської квартири поза холодильника, не кисне і не вибухає.

Є секрет! Як приготувати грибний суп ресторанної якості

четвер, 8 травень 2025, 18:13

Грибний суп – це, мабуть, чудова нагода приготувати ресторанну страву в домашніх умовах. Навіть за мінімальних зусиль ця розкішна страва завжди виходить смачною, передають Патріоти України. Однак деякі хитрощі допоможуть грибному супу стати по-справжнь...

Є секрет! Чим врятувати надто жирний м’ясний бульйон

четвер, 8 травень 2025, 17:05

Під час приготування м’ясного бульйону, зокрема з домашньої курки або свинини, якщо ви плануєте робити борщ. Багато хто радить використовувати рис, проте не в кожній страві він потрібен, передають Патріоти України. Існують інші хитрощі досвідчених госп...