Дуже крутий рецепт! Варення-п'ятихвилинка з будь-яких ягід - і всі вітаміни на місці

Це варення готується в 1 прийом з різного виду ягід: ніякого тривалого варіння, всі вітаміни і корисні речовини збережуться! Переконайтеся самі і поділіться рецептом з подругами, пише Ukr.Media, зазначають Патріоти України.

Продукти:

  • Ягоди (малина, смородина, полуниця, вишня)- 1 кг
  • Цукор — 1 кг
  • Лимонний сік — 4 ст. ложки (до вишні додавати не потрібно)

Як приготувати варення:

Стиглі ягоди переберіть і промийте, у вишень видалити кісточки. Засипте цукром і залишити на ніч у холодильнику.

Вранці каструлю з ягодами поставте на невеликий вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння. Після закипання додайте лимонний сік і варіть ще 5 хвилин.

Розлийте варення гарячим в стерилізовані банки і закрийте. Найзручніше використовуйте банки об'ємом 250 мл з кришками. Поки варення булькає, кришки кип'ятимо, а банки стерилізуємо в мікрохвильовці.

Закриті банки з варенням переверніть верх дном і укутайте на кілька годин до охолодження. Все, наше «швидке» варення готове!

Приблизний вихід готового продукту залежить від ягід: малини, полуниці, смородини — 1 л, з вишні — 1,6 л (за рахунок великої кількості соку). Перевірено: таке варення прекрасно зберігається в умовах міської квартири поза холодильника, не кисне і не вибухає.

Це варто знати! Чи зневоднює нас кава

вівторок, 16 грудень 2025, 23:10

Для багатьох із нас аромат кави вранці є одним із найефективніших способів розпочати день. Однак коли ми тягнемося до улюбленої чашки гарячого напою, тихий голос в глибині свідомості повторює попередження про те, що кава нібито вимиває воду з організму...

А ви це знали? Не в холодильнику: Ось де зберігати шоколад, щоб він довго залишався смачним

вівторок, 16 грудень 2025, 19:10

Перед різдвяно-новорічними святами у наших домівках може зібратися непоганий запас шоколаду: від цукерок до інших виробів. З часом ви можете виявити, що цей шоколад став крейдяним або втратив свій насичений смак, передають Патріоти України. Часто це т...