Варіанти святкової страви, які будуть готові за 20 хвилин: Три рецепти смачних салатів із копченою куркою

Новорічне меню - важлива частина свята, особливо враховуючи те, що символ прийдешнього року - Чорний Водяний Тигр - досить вибагливий в гастрономічному сенсі. Патріоти України радять вам обов'язково прикрасити стіл салатом із м'ясом курки.

Салат з копченою куркою і кукурудзою

  • Грудка куряча копчена - 200 г
  • Кукурудза консервована - 1 банка (325 г)
  • Сир твердий - 150 г
  • Огірки - 2 шт. (150 г)
  • Морква - 1 шт.
  • Майонез - 100 г (за смаком)
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Курячу грудку нарізати соломкою або невеликими кубиками, так само вчинити з огірками. Сир і моркву натерти на крупній тертці. З'єднати всі інгредієнти в одній ємності, додати кукурудзу, попередньо слив з неї сік. Полити майонезом, посолити, поперчити і перемішати. Можна, подаючи на стіл, прикрасити петрушкою.

Копчена курка - салат з грибами

  • Курка копчена - 100 г
  • Гриби печериці - 75 г
  • Огірок свіжий - 75 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Майонез - 120 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Печериці і цибулю дрібно нашаткувати, викласти на розігріту сковороду і обсмажити до готовності. Курячу грудку і огірки дрібно нарізати, яйця, зварені круто, натерти на тертці. Викласти інгредієнти шарами: курка, огірки, гриби з цибулею, яйця. Шари між собою обов'язково змащувати майонезом. Залишити в холодильнику на 1 годину, а потім подавати на стіл.

Салат з копченої курки і корейської моркви

  • Куряча грудка відварна - 250 г
  • Морква по-корейськи - 250 г
  • Печериці консервовані - 350 г
  • Сир - 150 г
  • Яйця відварні - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Оцет 9% - 50 мл
  • Майонез - 350 г

Цибулю нарізати півкільцями, залити 50 мл оцту і залишити маринуватися. Курячу грудку нарізати шматочками, викласти першим шаром в ємність і змастити майонезом. Зверху викласти ріпчасту цибулю, потім - гриби і знову змастити майонезом. Яйця натерти на тертці і додати в салат. Змастити майонезом і викласти дрібно нарізану моркву по-корейськи. В кінці посипати тертим сиром.

Джерело: УНІАН

Є секрет! Як різати сир фета, щоб шматочки не розпадалися

субота, 18 січень 2025, 12:12

Сир фета смакує у багатьох стравах, зокрема у класичному грецькому. Фета ніжна, м’яка і чудово доповнює овочеві композиції, а також страви з рибою чи м’ясом. Але як порізати сир, щоб він був кубиками, а не розпадався, передають Патріоти України. Фета м...

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...