Варіанти святкової страви, які будуть готові за 20 хвилин: Три рецепти смачних салатів із копченою куркою

Новорічне меню - важлива частина свята, особливо враховуючи те, що символ прийдешнього року - Чорний Водяний Тигр - досить вибагливий в гастрономічному сенсі. Патріоти України радять вам обов'язково прикрасити стіл салатом із м'ясом курки.

Салат з копченою куркою і кукурудзою

  • Грудка куряча копчена - 200 г
  • Кукурудза консервована - 1 банка (325 г)
  • Сир твердий - 150 г
  • Огірки - 2 шт. (150 г)
  • Морква - 1 шт.
  • Майонез - 100 г (за смаком)
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Курячу грудку нарізати соломкою або невеликими кубиками, так само вчинити з огірками. Сир і моркву натерти на крупній тертці. З'єднати всі інгредієнти в одній ємності, додати кукурудзу, попередньо слив з неї сік. Полити майонезом, посолити, поперчити і перемішати. Можна, подаючи на стіл, прикрасити петрушкою.

Копчена курка - салат з грибами

  • Курка копчена - 100 г
  • Гриби печериці - 75 г
  • Огірок свіжий - 75 г
  • Яйця курячі - 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
  • Майонез - 120 г
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Печериці і цибулю дрібно нашаткувати, викласти на розігріту сковороду і обсмажити до готовності. Курячу грудку і огірки дрібно нарізати, яйця, зварені круто, натерти на тертці. Викласти інгредієнти шарами: курка, огірки, гриби з цибулею, яйця. Шари між собою обов'язково змащувати майонезом. Залишити в холодильнику на 1 годину, а потім подавати на стіл.

Салат з копченої курки і корейської моркви

  • Куряча грудка відварна - 250 г
  • Морква по-корейськи - 250 г
  • Печериці консервовані - 350 г
  • Сир - 150 г
  • Яйця відварні - 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт.
  • Оцет 9% - 50 мл
  • Майонез - 350 г

Цибулю нарізати півкільцями, залити 50 мл оцту і залишити маринуватися. Курячу грудку нарізати шматочками, викласти першим шаром в ємність і змастити майонезом. Зверху викласти ріпчасту цибулю, потім - гриби і знову змастити майонезом. Яйця натерти на тертці і додати в салат. Змастити майонезом і викласти дрібно нарізану моркву по-корейськи. В кінці посипати тертим сиром.

Джерело: УНІАН

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...